Nečakaný krok spoločnosti Apple sa dá vysvetliť ako snaha o získanie cien za ich vlastnú filmovú tvorbu.

Spoločnosť Apple má svoju novú službu Apple TV Plus spustiť už 1. novembra. Podľa posledných správ to vyzerá tak, že filmy budú ešte predtým premietané v kinách. Informácia prichádza z prostredia spoločnosti zaoberajúcej sa distribúciou filmov po Spojených štátoch amerických.

Vybrané mestá v USA predstavia vo svojich kinách filmy z produkcie spoločnosti Apple. Slonia kráľovná prichádza do kín už 18. októbra. Typologicky je to dokument o divočine, zameraný na slona afrického s menom Athena a jej rodinu. Pre Apple TV Plus má byť film sprístupnený až 1. novembra.

Rodinný príbeh Hala si budú môcť diváci zhliadnuť 22. novembra a drámu z finančného prostredia Bankár až 6. decembra. V oboch prípadoch sa filmy na platforme Apple TV Plus objavia mesiac po ich debutoch v kinách.

Snahou Apple je pritom zisk filmových cien podobne, ako sa to podarilo službám Netflix a Amazon Prime Video. Záujemci si budú, teda môcť pozrieť filmy aj inde než na oficiálnej platforme Applu. Majitelia nových zariadení iPhone, iPad, Mac alebo Apple TV dostanú zároveň aj jednoročné predplatné zadarmo.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Apple zrejme chystá niečo, čo nikto nečakal. Dizajn iPhonov by sa mal vrátiť k časom iPhonu 4

Značky: