Zdá sa jej ekosystém od konkurenčného Apple bezpečnejší, alebo iba používateľsky prívetivejší?

Nie je žiadnym tajomstvom, že finančná riaditeľka čínskeho technologického giganta bola koncom minulého roku zadržaná v Kanade a aktuálne jej hrozí až 30 rokov väzenia v USA. Dôvodom je údajné obchádzanie obchodného embarga uvaleného na Irán a tejto téme sme sa venovali v samostatnom článku.

V súvislosti so zatknutím Meng Wan–Čou, ktorá je mimochodom aj dcérou zakladateľa Huawei Žen–Čeng Feja a vo firme zastáva aj post zástupkyne predsedu správnej rady, sa objavila veľmi zaujímavá bulvárna informácia. V súdnom spise zverejnenom včera ráno sa totiž nachádza zoznam elektroniky, ktorú pri sebe v čase zadržania finančná riaditeľka mala. Úsmevne pôsobí fakt, že jej na Vacouverskom letisku boli, okrem iného, zadržané aj iPhone 7 Plus, iPad Pro a MacBook. Správu ako prvý prostredníctvom svojho oficiálneho účtu na sociálnej sieti Twitter zverejnil portál The Breaker a neskôr ju ďalej prevzala väčšina zahraničných technologických portálov. Česť značky Huawei zachránil aspoň smartfón Huawei Mate 20 v luxusnej verzii z kože a skla (RS Porsche Design).

Je prinajmenšom zaujímavé, že aj keď sám Huawei ponúka na trhu kvalitné alternatívy vyššie spomínaných zariadení od Apple, jeho finančná riaditeľka dala prednosť používaniu tých s logom nahryznutého jablka. Každopádne, táto správa musela vyčariť úsmev na tvári Tima Cooka aj všetkých jeho zamestnancov či fanúšikov, kým naopak, vedenie Huawei asi nebude veľmi nadšené a pre firmu to znamená ďalšie nepríjemné faux pas. To posledné sa udialo začiatkom roka, kedy zodpovedný marketingový pracovník uverejnil oficiálne novoročné prianie z iPhonu. Vedenie Huawei sa vtedy rozhodlo zodpovedných zamestnancov verejne potrestať. Má sa vari niečoho podobného obávať aj Meng Wan–Čou?

Zdroj: The Verge

 

Prečítajte si aj:

Huawei potrestal zamestnancov zodpovedných za novoročné želanie na Twitteri uverejnené z iPhonu

Značky: