Táto verzia prichádza niekoľko dní po prehliadači Chrome 100.

Spoločnosť Google koncom marca vydala jubilejnú verziu prehliadača Chrome. Na jej vydanie sa teraz pripravuje aj spoločnosť Mozilla, ktorej prehliadač Firefox 100 sa aktuálne dostáva do beta kanála.

Na rozdiel od konkurenčného Chromu sa zdá, že nový Firefox neprinesie až tak veľa noviniek. To aspoň naznačuje aktuálna beta verzia pre Android. Vyzerá to však tak, že jedna zaujímavá funkcia si predsalen našla svoju cestu z prehliadača pre počítače aj do verzie pre smartfóny. V nastaveniach je už možné aktivovať protokol HTTPS.

Zabezpečený hypertextový prenosový protokol HTTPS hovorí sám za seba. V šifrovanom režime HTTPS prehliadač aj zobrazí upozornenie, ktoré používateľov informuje o rizikách. Ďalej aj odporúča, aby ste takto označenú webovú stránku neotvárali.

Keďže HTTP spojenia nešifruje, ostatní používatelia pripojení k rovnakej sieti môžu dokonca vidieť, čo práve robíte. Dobrou správou však je, že HTTP je na ústupe, pričom aj z prehliadača Chrome je vytláčaný.

Veríme však, že Mozilla do Firefoxu 100 implementuje ešte viac noviniek aj v oblasti doplnkov. Stabilné vydanie je naplánované na 3. mája.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.