Nová verzia prichádza krátko po vydaní verzie 99.

Tá vo všeobecnosti priniesla iba niekoľko zmien, takže v čase jej uvedenia bolo jasné, že Google sa sústredí na vydanie prehliadača vo verzii 100. Nová verzia prehliadača je už dostupná pre vybraných používateľov, ktorí ju už môžu testovať vo svojich zariadeniach. 

Ako prvé si môžu všimnúť celkom novú ikonu, ktorá sa dostáva do systémov Android a aj iOS. Aj keď zmeny nie je na prvý pohľad takmer vôbec vidieť, po podrobnom rozbore ich nájdeme niekoľko. 

Do výročnej verzie sa dostalo podstatne viac zmien. Google v novej verzii pre Android dosiahol lepšiu integráciu s používateľským rozhraním Material You, čiže ponuka sa automaticky prispôsobí téme, ktorá je nastavená aj v smartfóne.

Google Chrome logo 2022Zdroj: TheNextWeb
Logá Google Chrome 2014 vs. 2022

Google okrem tejto novinky oznámil aj zavedenie nového API rozhrania, ktoré veľmi dobre poslúži pri zdieľaní obrazovky. Novinka dokáže v prehliadači rozpoznať rôzne otvorené okná a používateľovi ich umožní jednoducho zdieľať na sekundárny displej.

Ďalšia zmena už nepoteší. V starších verziách prehliadača Chrome bolo možné využívať “šetrič dát”, ktoré okrem rýchlejšieho načítania stránok šetrili aj mobilné dáta. Teraz sa však dozvedáme, že servery určené pre túto funkciu budú čoskoro natrvalo odstavené.

Aj keď prehliadač Google Chrome v jeho 100. verzii je už oficiálne vydaný, je možné, že ho nedostane okamžite. Môže trvať niekoľko dní až týždňov, pokým sa dostane do všetkých zariadení. Pokiaľ nechcete čakať, tak novú verziu prehliadača Chrome pre Android si stiahnite z obchodu APK Mirror – TU.

Aktualizácia je okrem Androidu dostupná aj pre Windows, macOS a iOS. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.