Mozilla uviedla novú verziu prehliadača Firefox pre Windows, macOS a Linux. 

Aktualizácia so sebou prináša úplne nové rozhranie, ktoré mení prakticky každý viditeľný aspekt. Primárnu zmenu je možné vidieť hneď na novom paneli kariet. Firefox 89 prináša nový dizajn plávajúcich kariet, ktorý má vzdušnejší a modernejší vzhľad. Mozilla novou aktualizáciou prináša aj lepší používateľský zážitok s aktívnymi kartami a celkovo sprehľadňuje prácu s prehliadačom. Nový vzhľad môžeme celkovo označiť za minimalistický.

Firefox tiež dostal nový vzhľad pre menu, ktoré je rovnako ako zvyšok prehliadača teraz prehľadnejšie a modernejšie. Boli prepracované dokonca aj výzvy na odosielanie oznámení a boli tiež špeciálne optimalizované, aby sa znížilo množstvo opakovaných výziev spojených so stránkami, ako je napríklad Google Meet.

Konkrétne v systéme MacOS majú kontextové ponuky natívny vzhľad. Efekt jemného odskoku teraz tiež získate, keď sa dostanete na koniec stránky, podobne ako v Safari. Môžete tiež dvakrát poklepať dvoma prstami na trackpade alebo jedným prstom na Magic Mouse a vynútiť priblíženie, podobne ako v Safari. Všetky tieto zmeny nakoniec spôsobia, že sa bude Firefox viac “tváriť” ako natívna aplikácia pre Mac, a nie iba ako port systému Windows.

Firefox 89 je už teraz k dispozícii na stiahnutie na všetkých troch platformách. V systéme Windows 10 aktualizáciu stiahnete v ponuke Nastavenia – Všeobecné – Aktualizovať.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Windows 10 má problémy s panelom úloh

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.