Opäť to súvisí s novým prvkom.

Ide o vlastnosť resp. nový panel, ktorý sa objavil spolu s aktualizáciou KB5003214. Tá v sebe obsahovala okrem opráv aj panel nazvaný Novinky a záujmy a nájdete ho kliknutím pravého tlačidla na Paneli úloh. Prečítajte si náš článok na túto tému. Po aktualizácii je štandardne zapnutý. Ak ste ho teda ešte nevideli, resp. ste neklikli na ikonu počasia na Paneli úloh, toto je ono. Web WinAero hovorí o tomto paneli ako problematickom.

Teda pre tých, čo ešte nemajú tento panel, nemajú pravdepodobne najnovšie aktualizácie operačného systému. Odporúčame ich preveriť cez Windows Update v Nastaveniach systému. Podľa uvedeného zdroja sa používateľom nezobrazujú aplikácie korektne a chýbajú im ikony, alebo je tam iný prekresľovací problém s grafikou.

Chyba sa prejavuje aj pri zobrazení Centra oznámení a tiež problémy s výpadkami siete. Nutné ale dodať, že so sieťou má Windows 10 periodické problémy. Je celkom bežné, že nefunkčné Wi-Fi pripojenie alebo pokus o prepínanie medzi sieťami spoľahlivo zhodí celý proces explorer.exe. Teda vám zostane prázdna plocha bez ponuky Štart a základného rozhrania systému. Ak sa proces neobnoví automaticky, môžete ho cez Správcu úloh spustiť príkazom explorer.exe (Ctrl + Alt + Del – Správca úloh).

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Windows 10: Máte slabý jas? Možno treba vypnúť automatické nastavenie

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.