Aktualizácia pre iOS a Android mení spôsob, akým tento prehliadač používame.

Firefox je tu s nami takmer 20 rokov, počas ktorých sa stal jedným z najlepších webových prehliadačov. Rovnako úspešná je aj mobilná verzia s množstvom funkcií, ktoré sa nachádzajú aj vo verzii pre počítače.

Nová verzia Firefox 94 sa začala v týchto dňoch dostávať do počítačov a mobilných zariadení, a hoci by sa mohlo zdať, že najvýraznejšie zmeny prídu opäť pre počítače, tentoraz sa aktualizácia viac zamerala na mobilnú verziu prehliadača.

Donedávna domovská stránka v mobilných zariadeniach obsahovala len odkazy na bežne navštevované webové stránky (podobne ako v Google Chrome) a priestor pre Zbierky, kde ste si mohli ukladať karty na neskoršie usporiadanie. 

Firefox 94Zdroj: XDA-Developers

Mozilla domovskú stránku v novej verzii prehliadača prepracovala, pričom okrem tých istých často navštevovaných webov obsahuje aj nové časti pre posledné karty a posledné záložky. V nastaveniach sú k dispozícii aj možnosti pre jednotlivé sekcie.

Nové funkcie by mali používateľom výrazne pomôcť k dokončeniu už začatej práce a odbremeniť ich od nutnosti si pamätať, čo musia alebo chcú ešte spraviť. Celý používateľský zážitok sa centralizuje na domovskú obrazovku, aby bolo všetko ešte viac poruke, čo umožní používateľom zvýšiť ich efektivitu.

Za užitočnú novinky považujeme aj zneaktívnenie” kariet, ktoré ste počas 14 dní nepoužili. Tieto karty sa presunú do neaktívnej sekcie, aby nezavadzali počas používania aktívnych kariet.

Táto nová možnosť, aspoň v systéme Android (neskôr aj pre iOS), rozširuje už dostupné limity pre zatváranie kariet, ktoré bolo doteraz možné nastaviť po dni, týždni alebo mesiaci.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.