Flash postupne umiera.

Prehliadač Chrome začal blokovať skrytý Flash obsah minulý rok a Google v máji oznámil, že automaticky bude preferovať technológiu HTML5. Teraz podobné kroky podniká aj Firefox. Ten začne od budúceho mesiaca automaticky blokovať obsah, ktorý nie je dôležitý pre celkový používateľský zážitok.

V praxi to znamená, že ak navštívite webovú stránku, ktorá obsahuje iba Flashovú hru, prehliadač daný prvok spustí. Pokiaľ však obsah nepotrebujete vidieť – nie je dôležitý z hľadiska konceptu webovej stránky, prehliadač ho automaticky zablokuje. Mozilla verí, že týmto krokom zlepší celkový zážitok z prehliadania stránok, rýchlosť samotného prehliadača a predĺži aj výdrž batérie v notebookoch pri surfovaní.

Od roku 2017 bude vo Firefoxe fungovať tzv. „click-to-play“ prístup. Inak povedané, všetok obsah vo Flashi bude automaticky blokovaný a používateľ ho bude môcť prehrať iba kliknutím naň a následným potvrdením.

Zdroj: Cult of Mac

Prečítajte si aj:

Flash umiera, bude ho blokovať aj Google Chrome

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit