Inteligentný reproduktor Apple HomePod, ktorý bol predstavený začiatkom júna na WWDC 2017 nám s predstihom prezrádza ďalšie detaily o chystanom prémiovom iPhone 8.

Minulý týždeň Apple uvoľnil vývojárom prvú verziu firmware pre HomePod s cieľom oboznámiť ich s množstvom ďalších podrobností o svojom inteligentom reproduktore. Onedlho na to jeden z nich, Steve Troughton–Smith, objavil kód, ktorý zdanlivo potvrdzuje, že desiata generácia kultového smartfónu s logom nahryznutého jablka bude vybavená funkcionalitou odomykania displeja prostredníctvom rozpoznania tváre.

Smith vysvetľuje, že kód prezrádza existenciu infračerveného odomykania v tzv. BiometricKit. Práve BiometricKit je sada nástrojov pre developerov zodpovedná za TouchID. Projekt s kódovým označením PearlID ďalej prezrádza možnosť odokmnutia tváre používateľa nového iPhonu aj z rôznych uhlov. O tejto funkcii sa špekuluje medzi odbornou verejnosťou už dlhšie, pričom niektorí prognózujú, že by dokonca mohla úplne nahradiť odomykanie pomocou snímača odtlačkov prstov.

Apple, podobne ako ostatní poprední výrobcovia, sa totiž snaží pre svojich zákazníkov prinášať čoraz väčšie displeje v menšom tele. To znamená, že nadchádzajúci prémiový model bude pravdepodobne prvým v histórii bez fyzického tlačidla „Home button“. Pôvodne sa špekulovalo, že snímač odtlačkov prstov bude integrovaný priamo v displeji, avšak integrovať optický senzor pod displejom je technologicky natoľko náročné, že sa tento rok asi podobnej vychytávky nedočkáme.

A čo potvrdenie dizajnu? Ten je podľa Smitha takisto ukrytý v spomínanom kóde. Konkrétne ide o render prednej časti zariadenia nachádzajúci sa v časti venovanej autentifikácii platby prostredníctvom Apple Pay pod kódovým označením „D22“. Dizajn je totožný s uniknutými fotografiam a videom, ktoré sme publikovali ešte koncom júna (viď obrázok nižšie).

Aký je váš názor? Bude sa vám páčiť iPhone 8, pokiaľ bude vyzerať takto?

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Inteligentný reproduktor Apple HomePod využíva systém iOS