Pre Apple je telefón iPhone 8 nesmierne dôležitý. Jednak je to telefón uvedený v desiatom roku jeho pôsobenia na trhu a rovnako je nevyhnutné už dosť obohratému dizajnu raz urobiť koniec. Práve o to sa Apple momentálne snaží a v septembri uvidíme, ako to celé reálne dopadne. 

Image credit: iDrop News

Zdroj častých a neskôr potvrdených únikov @OnLeaks, ktorý používa údajne informácie priamo z výroby tohto telefónu práve zverejnil video, ktoré ukazuje nový iPhone 8 v plnej kráse. Viac informácií nájdete aj špecializovanom Twitteri.

Ako vidíte, dizajn iPhone je iný a čiastočne sa podobá na svoju konkurenciu. Preč sú hrubé rámčeky pod displejom, ale preč je aj tlačidlo Home, ktoré je pravdepodobne spolu so snímačom odtlačku prsta integrované do displeja. V prednej hornej časti je len maličká predná kamera a niekoľko snímačov. Údajne to má byť aj zatiaľ utajená „funkčná oblasť“ pre nový operačný systém iOS.

Čo mnohých používateľov prekvapí je poriadne vyčnievajúci modul s duálnou kamerou v zadnej časti telefónu. Toto bude znamenať, že lesklé plochy stola bude možné týmto telefónom poškriabať. Ak sa to však pozitívne prejaví na kapacite batérie a hlavne výdrži telefónu na batériu, používatelia to novému iPhone určite odpustia.

Image credit: OnLeaks

 

Čo sa rozmerov týka, iPhone 8 má uhlopriečka 5,8 palcov a telefón je o niečo kratší a užší ako Samsung Galaxy S8 Plus. Rozmery iPhone 8 sú 143,5 × 71 × 7,5 mm. iPhone 8 bude teda o niečo hrubší ako iPhone 7.

Môže sa tento dizajn do septembra zmeniť? No teoreticky áno, ale prakticky nie. Je jasné, že už v tejto chvíli sú vo výrobe milióny kusov nového telefónu a zmeniť dizajn na poslednú chvíľu by bolo extrémne drahé (ale stalo sa to v minulosti). Uvidíme, ako na tento dizajn zareaguje Samsung Galaxy Note 8 a tiež aj Google Pixel 2.

Viac informácií nájdete na www.tigermobiles.com

Čo zmenil iPhone za 10 rokov existencie na trhu?

Čo všetko zmenil iPhone za 10 rokov existencie na trhu?

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.