Novinka bola objavená rozborom aplikácie Fitbit.

Fitbit čoskoro pridá do bohatej ponuky sledovania spánku aj detekciu chrápania. Funkcia poskytne ucelenejší obraz o spánkových návykoch. Momentálne je pre Fitbit zariadenia dostupné sledovanie spánku, ktoré nájdeme aj na väčšine konkurenčných modelov. Patrí sem sledovanie času a fáz spánku, ktoré sú vyhodnocované pomocou kombinácie srdcového rytmu a údajov z akcelerometra. Používateľom sa zobrazí skóre spánku spolu s praktickými radami, založenými na ich nočnej aktivite.

Zdá sa však, že Fitbit chce túto funkcionalitu rozšíriť. Portál 9to5Google informuje, že bola objavená nová funkcia, vďaka ktorej bude Fitbit zariadenie čoskoro schopné zaznamenať aj chrápanie. Dokonca podľa spánkových návykov používateľovi priradí jeho „zvierací“ profil.

Detekcia chrápania ešte nie je sprístupnená, ale je takmer isté, že bude dostupná iba pre Fitbit zariadenia s mikrofónmi. Táto teória z hry vyradí základné modely Fitbit Inspire, Inspire HR, Inspire 2 a Luxe.

Dostupnosť funkcie sa tak obmedzí na modely Fitbit Sense, Versa 2 a Versa 3, ktoré obsahujú mikrofóny umožňujúce hlasové ovládanie prostredníctvom asistentov Alexa a Google. Je pritom vysoko pravdepodobné, že detekcia chrápania bude prístupná iba predplatiteľom Fitbit Premium.

Jedno však môžeme povedať s určitosťou: skutočnosť, že nová funkcia sa chystá pre operačný systém Fitbit, znamená, že nebude exkluzívna pre nadchádzajúce inteligentné hodinky Fitbit s Google Wear OS, ktoré očakávame v nasledujúcich mesiacoch.

Zdroj: 9to5Google 

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Wear OS vstáva z mŕtvych, v inteligentných hodinkách ho použije Samsung aj Fitbit

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.