Vylepšenia dostal aj fitness náramok Fitbit Inspire 2.

Fitbit oznámil trojicu nových zariadení, ktorým dominujú úplne nové fitness hodinky Fitbit Sense. Tie majú podobný dizajn ako zariadenia radu Versa, avšak ponúkajú pokročilejšie funkcie.

Hodinky Sense lákajú najmä EDA senzorom, ktorý meria elektrodermálnu aktivitu a na jej základe vyhodnocuje stres. Sense sú prvé inteligentné hodinky s takýmto senzorom na svete. Zároveň prinášajú novú aplikáciu na meranie EKG, pokročilé meranie tepu a senzor na meranie teploty.

Fitbit Sense

Fitbit Sense. Zdroj: Fitbit

Fitbit Sense tiež ponúkajú 6-dňovú výdrž batérie, zabudovaný GPS senzor, meranie SpO2 a 6-mesačné predplatné služby Fitbit Premium. Ich hlavným lákadlom však má byť už spomenuté meranie stresu a odporúčania, ako s ním bojovať. Fitbit aplikácia ponúka pre tento účel aj špeciálny spôsob vyhodnocovania vášho stresu a obsahuje novú sekciu, ktorá pomáha s meditáciou a trénovaním všímavého stavu mysle.

Sense umožňujú monitorovať viac ako 20 rôznych typov cvičenia, ponúkajú automatické rozpoznanie aktivity a nechýba ani zabudovaný mikrofón a reproduktor pre prijatie hovoru a telefonovanie z pripojeného smartfónu. Samozrejmosťou je podpora platobného systému Fitbit Pay a virtuálnych asistentov Amazon Alexa a Google Asistent. S hodinkami môžete aj plávať, majú odolnosť na úrovni 5 ATM.

Fitbit Sense

Fitbit Sense. Zdroj: Fitbit

Fitbit Sense sa budú predávať za cenu 330 eur. Pokiaľ nepotrebujete meranie EKG či pokročilé meranie stresu pomocou EDA senzora, potom vám postačia nové Fitbit Versa 3, ktoré stoja 230 eur a prinášajú zabudovaný GPS senzor.

Versa 3 takisto obsahujú zabudovaný reproduktor a mikrofón pre telefonovanie z pripojeného telefónu či podporu pre virtuálnych asistentov. Výdrž dosahuje 6 dní a nabíjanie zabezpečuje nová magnetická nabíjačka – tú využívajú aj hodinky Fitbit Sense. Versa 3 ponúkajú monitorovanie 20+ typov cvičenia, odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM, platby cez Fitbit Pay či počúvanie hudby. Hlavným medzigeneračným vylepšením medzi hodinkami Versa 2 a 3 je tak zabudovaný GPS senzor. 

Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3. Zdroj: Fitbit

Fitbit takisto predstavil vylepšený fitness náramok Inspire 2. Ten ponúka pokročilejšiu analýzu minút aktivity, 10-dňovú výdrž či neustále monitorovanie tepu. Jeho cena je 100 eur.

Všetky nové zariadenia sa dostanú do predaja koncom septembra.

Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2. Zdroj: Fitbit

Zdroj: Fitbit

Prečítajte si aj:

Recenzia Fitbit Versa: Trefa do čierneho

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit