Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Flotila zelených autobusov sa od apríla postupne rozrastá. Od 27.5. budú môcť cestujúci využiť obnovené spoje na trasách Košice – Praha a Košice – Plzeň.

Spoj z Košíc do Prahy bude jazdiť v pondelok, piatok, sobotu a nedeľu. Z Prahy do Košíc sa cestujúci s FlixBusom dostanú vo štvrtok, piatok, sobotu a nedeľu. Z Košíc bude linka vychádzať o 7:00 a do konečnej stanice Praha hl. stanica príde o 19:30. Z Prahy spoj vyráža o 6:00 a do Košíc dorazí o 18:30. Zelená linka prechádza stredom Slovenska, kde postupne zastavuje v štrnástich mestách, napr. v Banskej Bystrici, Zvolene či Trenčíne. Na českom území má zastávky v Uherskom Brode, Uherskom Hradišti a Brne. Ceny cestovných lístkov začínajú na 11,99 €.

Linka medzi Plzňou a Košicami bude takisto prevádzkovaná v pondelok, piatok, sobotu a nedeľu. Opačný smerom je potom k dispozícii od štvrtka do nedele. Z Košíc autobus vyráža o 7:00 a v Plzni bude 19:25. Z Plzne štartuje o 8:20 a príchod do Košíc je o 20:30. Linka Plzeň – Košice križuje severnú časť Slovenska, kde zastavuje v siedmich mestách. Na českom území zastavuje v Brne a Prahe.

„Východoslovenská metropola a ďalších viac ako 20 slovenských miest tak získavajú priame autobusové spojenie s Českou republikou,“ uvádza tlačová hovorkyňa FlixBusu pre ČR a SR Eva Krejčí.

Rúško a dezinfekcia rúk je základ. Udržujte rozostupy, kde to ide

Už od jari minulého roka sú v autobusových spojoch FlixBusu zavedené osobitné bezpečnostné opatrenia. Nástup na palubu autobusu je umožnený len zadnými dverami, pri ktorých je cestujúcim k dispozícii dezinfekcia na ruky. Cestujúci sú povinní mať nasadené respirátory. Samotné odbavenie prebieha bezkontaktne prostredníctvom mobilných telefónov. Vodiči cestujúcim pripomínajú nutnosť dodržiavať pri nástupe do autobusu dostatočné rozostupy. Dezinfekcia a vetranie vozidiel po každej jazde prebieha podľa pokynov pre dezinfekciu na základe predpisov a nariadení Svetovej zdravotníckej organizácie. Spoločnosť aj naďalej apeluje na samotných cestujúcich, aby na cestu vyrazili len vo výbornom zdravotnom stave, dodržiavali základné bezpečnostné opatrenia a hygienické návyky a chránili tak počas cesty seba aj svoje okolie.

 

 

Značky: