Gesto dvojitého poklepania a priblíženie je konečne dostupné aj pre videá.

Video schopnosti Fotiek Google sa v porovnaní so statickými obrázkami považujú za nedostatočné. Aspoň sa to tak javí na základe celkovej funkcionality. Aj keď aplikácia ponúka desiatky možností úprav fotografií, videá je možné iba otáčať alebo orezávať a zážitok z prehrávania je obmedzený. 

Boli síce pridané tlačidlá pre preskakovanie a pretáčanie, no neskôr zmizli. Celkovo sú ovládacie prvky na veľmi slabej úrovni. Zostalo už iba tlačidlo prehrávania a pozastavenia. Ďalšou chýbajúcou funkciou je možnosť priblíženia a posunutia videa, ktorá sa však teraz začína zobrazovať niektorým používateľom. Novinka funguje aj u nás v redakcii.

Pokiaľ máte túto funkciu dostupnú, môžete dvojitým poklepaním po displeji priblížiť video tak, aby vyplnilo celú obrazovku. Ďalším dvojitým poklepaním ho vrátite späť do pôvodného zobrazenia.

Novinkou je aj možnosť ešte väčšieho  priblíženia obrazu, čo umožní priblížiť vybranú oblasť videa ešte viac. Táto funkcia je dobre známa zo vstavaných video prehrávačov, ktorá sa nachádza napríklad v Samsung smartfónoch.

Funkcie sa zavádzajú na strane servera, takže nevyžadujú konkrétnu verziu aplikácie Fotiek Google.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 11: Globálna verzia oficiálne predstavená. Na Slovensko príde v marci

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.