Naznačuje to rozbor aplikácie.

Aplikácia Fotky od spoločnosti Google sa teší obrovskej popularite. Ide o šikovný nástroj na zálohovanie a úpravu fotografií v systémoch iOS a Android, avšak k dispozícii je aj verzia pre web. Hoci aplikácia je preplnená skvelými funkciami, to Googlu v žiadnom prípade nebráni v tom, aby aplikáciu pravidelne vylepšoval. Portál AndroidAuthority teraz informuje, že Fotky Google by už čoskoro mohli dostať nové nástroje na jednoduchú základnú úpravu videa

Tie by mali zahŕňať viaceré automatické nástroje od orezania po spomalenie, ale to nie je všetko. Nové funkcie boli odhalené po rozbore aplikácie Fotky. Funkcia mala pôvodne niesť názov Spotlights na automatické orezávanie videí a ďalšie možnosti editácie. Hoci prvé zmienky o tejto novinke boli odhalené pred približne mesiacom, tak teraz boli zverejnené ďalšie podrobnosti. Rozbor APK súboru aplikácie Fotky Google síce nové funkcie odhalili, ale stále nie je isté, že tie sa nakoniec aj dostanú do hlavnej verzie aplikácie. Pri spoločnosti Google je však pravdepodobné, že sa tak nakoniec stane a nové funkcie vydá v najbližších týždňoch.

Fotky Google dostanú nové editačné nástroje na úpravu videaZdroj: AndroidAuthority
Fotky Google dostanú nové editačné nástroje na úpravu videa

Nové funkcie súvisiace s jednoduchšími úpravami videí vo Fotkách Google boli odhalené vo verzii aplikácie pre Android 6.97. Analýza kódu odhalila, že funkcia Spotlights by mohla byť nakoniec označená ako Predvoľby so štyrmi preddefinovanými nástrojmi “na jedno kliknutie” pre efektívnu úpravu videí. Nástroje zahŕňajú – Základný strih videa a zvýraznenie farieb, funkciu spomalenia Slow Mo pre vybranú oblasť, automatickú funkciu Zoom (in & out) pre vybranú oblasť a funkciu Sledovať na automatické sledovanie a priblíženie osoby vo videu. Viac prezradí aj toto video.

Google FotkyZdroj: AndroidPolice
Google Fotky

Aplikácia by mala na základe zistení z rozboru APK súboru umožňovať upraviť trvanie efektu pomocou posuvného nástroja. Ak teda chcete, aby efekt spomaleného záberu trval o niečo dlhšie, môžete podľa toho nastaviť posuvník, a mierne upraviť automaticky generovaný výsledok. Hoci aktuálne sú známe niektoré obmedzenia pri exporte upraveného videa všetkými štyrmi nástrojmi, tak nevieme, či ide o dočasné obmedzenie, ktoré Google v čase vydania odstráni, alebo ide o zámer spoločnosti.

Existuje však vysoká pravdepodobnosť, že nové editačné videonástroje budú oficiálne vydané už v blízkej budúcnosti. Na druhej strane oceňujeme zvyšujúcu sa snahu spoločnosti Google do aplikácie Fotky priniesť aj viac nástrojov na úpravu videa, ako sú tieto.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.