Novinka je odteraz dostupná aj na webe.

Fotky Google sú najlepšou aplikáciou na zálohovanie a úpravu fotografií v systémoch iOS a Android, avšak do popredia sa dostáva aj čoraz prepracovanejšie verzia pre web. Hoci aplikácia je preplnená skvelými funkciami až po okraj, to spoločnosti Google v žiadnom prípade nebráni v tom, aby ju pravidelne vylepšovala a prinášala ďalšie nástroje a funkcie. Popri nespočetných možnostiach na úpravu fotografií, súčasťou aplikácie je aj nový nástroj, ktorý uľahčí prechod z Fotiek Google do iCloud Fotiek.

Fotky Google pre iOS a Android už nejaký čas ponúkajú sekciu Dokumenty, ktorá vďaka triedeniu do 9 podskupín zjednodušuje orientáciu vo viacerých typoch snímok. Nové skupiny, ako napríklad snímky obrazovky, informácie o udalostiach, knihy a časopisy, poznámky a pod., výrazne zjednodušujú vyhľadávanie v týchto podkategóriách. Keďže smartfóny nemajú prispôsobené displeje na efektívne vyhľadávanie tohto obsahu, tak Google musel ponúknuť používateľom pokročilejšie riešenie v podobe zobrazovania Dokumentov vo Fotkách Google na webe.

Fotky Google na webe pridávajú novú sekciu DokumentyZdroj: TOUCHIT
Fotky Google na webe pridávajú novú sekciu Dokumenty

Pokým v mobilnej aplikácii pre Android je možné sekciu Dokumenty otvoriť až po kliknutí na lupu vpravo dole, tak vo webovom rozhraní je pre ňu vyhradené samostatné miesto na hlavnej stránke v ľavej časti obrazovky priamo v Knižnici pod položkami Obľúbené a Albumy. Jednotlivé typy obrázkov, spadajúce do Dokumentov, sú triedená automaticky do podskupín. Ponúkajú aj možnosť automatickej archivácie po 30 dňoch. Celú ponuku Dokumentov a ich možnosti triedenia môžete preskúmať aj po kliknutí na tento odkaz

V každom prípade je nová sekcia Dokumenty šikovným rozšírením, z ktorého budú ťažiť používatelia rýchlejším vyhľadávaním súborov a ich jednoduchšou správou, či už vymazávaním alebo presúvaním v rámci cloudových služieb spoločnosti Google. Zároveň je vidieť, že Google načúva potrebám používateľov a ponúka im šikovné riešenia, ktoré šetria ich drahocenný čas.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.