Fotografie je možné vymazávať už aj priamo z albumov.

Googlu pritom trvalo niekoľko rokov, pokým túto možnosť konečne implementoval aj do aplikácie pre Android. Funkcia začína byť teraz dostupná, ale je tu jeden háčik. Nová možnosť je dostupná iba v niektorých albumoch. Aj keď Google svoju aplikáciu na zálohovanie fotografií neustále zlepšuje, stále sa nájdu malé nedostatky, ktoré v používateľoch vyvolávajú zbytočné otázniky.

Takýmto obmedzením bola v systéme Android aj nemožnosť vymazať fotografie priamo z albumov. Aj napriek tomu, že táto funkcia je už dlho dostupná na webe Fotiek Google, v mobilnej aplikácii z nejakého dôvodu chýbala.

Google síce tento nedostatok už opravil, ale nedotiahol ho do dokonalosti a opäť si nechal niečo, čo môže používateľov pri spravovaní albumov nahnevať. V Android aplikácii Google totiž možnosť priameho vymazania fotografií z albumov sprístupnil iba pri tých súkromných. Pri albumoch, ktoré ste zdieľali, táto možnosť stále chýba.

Pri zdieľaných albumoch je tak potrebné, aby ste fotografiu z neho vyňali, následne ju medzi všetkými fotografiami vyhľadali a až potom v prípade potreby aj celkom vymazali. Našťastie na webe tieto funkcie nechýbajú, čiže fotografie je tam možné vymazať priamo zo súkromných, ale aj zo zdieľaných albumov. 

Zaujímavé pritom je, že možnosť vymazania fotografií zo zdieľaných albumov v systéme iOS je dostupná oveľa dlhšie. 

Fotky Google vymazávanie z albumovZdroj: AndroidPolice
Android súkromný album / Android zdieľaný album / iOS

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.