Fotky Google: Niektorým priečinkom bola automaticky vypnutá synchronizácia. Skontrolujte si nastavenia

0

Služba Fotky je praktickým nástrojom pri zálohovaní fotografií a videí.

Pokiaľ používateľ nájde určitý kompromis, ukladací priestor pre fotografie môže byť dokonca neobmedzený a zadarmo. V súčasnej situácii ovplyvnenej pandémiou zdieľajú ľudia viac obsahu. Keďže sa Google snaží šetriť internetové zdroje, pre priečinky vytvorené komunikačnými aplikáciami, ako sú napríklad WhatsApp, Správy a podobne, vypol Zálohovanie a synchronizáciu. Pokiaľ si želáte, aby sa tieto priečinky stále zálohovali, kedykoľvek môžete pre ne zálohovanie znovu zapnúť priamo v nastaveniach aplikácie.

Dôležité

  • Pre tieto aplikácie môžete kedykoľvek zapnúť nastavenia Zálohovania a synchronizácie.
  • Aj keď je funkcia Zálohovanie a synchronizácia vypnutá, fotky a videá z komunikátorov (komunikačných aplikácií) môžete nájsť vo svojom zariadení, pričom môžete manuálne vybrať jednotlivé fotky a videá, ktoré sa majú zálohovať.
  • Na v minulosti zálohované fotky a videá z komunikátorov to nemá vplyv. Tie sú bezpečne zálohované.

Vyhľadanie fotiek a videí z komunikátorov

Obsah z komunikátorov naďalej nájdete vo svojom zariadení aj s vypnutým Zálohovaním a synchronizácou.

  1. Otvorte aplikáciu Fotky Google Fotky.
  2. Kliknite na možnosti Knižnica a potom Fotky v zariadení kliknite na Zobraziť všetky.
  3. Otvorte požadovaný priečinok komunikátora.

 Zálohovanie konkrétnych fotiek a videí z komunikátorov

  1. Otvorte aplikáciu Fotky Google Fotky.
  2. Kliknite na možnosti Knižnica a potom Fotky v zariadení kliknite na Zobraziť všetky.
  3. Kliknite na priečinok s obsahom, ktorý chcete zálohovať.
  4. Vyberte fotku alebo video, ktoré chcete zálohovať a potom More a potom Zálohovať Zálohovať.

Zmena nastavení zálohovania pre priečinky zariadenia

  1. Otvorte aplikáciu Fotky Google Fotky.
  2. Kliknite na možnosti Knižnica a potom Fotky v zariadení kliknite na Zobraziť všetky.
  3. Kliknite na priečinok, ktorý chcete zálohovať.
  4. Navrchu zapnite možnosť Zálohovanie a synchronizácia.

Viac o synchronizácii a zálohovaní sa dočítate na tomto odkaze.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Google mapy: Tento trik musíte poznať!

O autorovi

Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web. Zaujímam sa o smartfóny, aplikácie, gadgety, nositeľnú elektroniku a technologické vízie. Medzi moje najobľúbenejšie voľnočasové aktivity patrí šport, hudba a moje štyri dcéry.

Pridaj komentár

Objednajte si ročné predplatné TOUCHIT v limitovanej edícii
s bezdrôtovými slúchadlami a rúškom.
Kliknite a zistite viac>>