Funkcia, ktorá bola pre Android používateľov zatiaľ limitovaná, prichádza do aplikácie Fotky Google vo väčšom meradle.

Aplikáciu Fotky Google zrejme netreba nikomu predstavovať. Ide o jednu zo skupiny Google aplikácií, ktoré pomáhajú používateľom smartfónov či iných zariadení s ich každodenným používaním. Službu Fotky od Googlu mnohí využívajú napríklad na zálohovanie svojich snímok, no nahrádzajú ňou aj klasickú galériu v telefóne. Dôvodom je množstvo nástrojov, ktoré služba ponúka navyše v porovnaní so štandardnou galériou.

Služba Fotky Google už v novembri minulého roka ponúkla niektorým používateľom funkciu známu ako Photo Stacks. Ide o akýsi súhrn fotografií, ktoré nezaberajú väčší priestor medzi štandardnými snímkami. Aplikácia Fotky totiž vaše snímky zoskupí na základe spoločných čŕt ako je napríklad miesto ich vyhotovenia či čas. Teraz tak táto funkcia prichádza do viacerých smartfónov.

Fotky Google prinesú funkciu viacerým používateľom

Pomerne nová funkcia s názvom Photo Stacks prichádza do viacerých Android smartfónov. Ako sme už vyššie uviedli, v novembri 2023 prišla táto možnosť do niektorých telefónov s operačným systémom Android. Aplikácia pre telefóny so systémom iOS už touto možnosťou taktiež disponuje. Telefóny s Androidom teraz získavajú možnosť využiť Photo Stacks vo väčšom meradle, nakoľko sa zdá, že prichádza so serverovou aktualizáciou.

Nová funkcia teda nie je viazaná na aktualizáciu aplikácie. Namiesto toho príde funkcia automaticky, no odporúča sa mať aplikáciu Fotky Google aktualizovanú na najnovšiu verziu. Vďaka tomu si službu užijete naplno a nebudete mať problémy s jej využívaním.

Funkcia Photo Stacks v aplikácii Fotky GoogleZdroj: androidauthority.com
Funkcia Photo Stacks v aplikácii Fotky Google

V prípade, že funkcia Photo Stacks príde aj do vášho telefónu, získate pri spustení aplikácie Fotky Google notifikáciu. V rámci tejto notifikácie sa vás služba spýta, či chcete túto funkciu využívať. Využívanie novej funkcie má však jeden háčik, snímky musia byť v službe zálohované, nedá sa teda zoskupovať snímky uložené len vo vašom smartfóne.

Google pritom predtým uviedol, že zoskupiť sa bude dať až 100 snímok do jednoho výberu. Služba Fotky Google teda takto bude vedieť zoskupiť snímky napríklad z vašej dovolenky či oslavy automaticky a nebudete ich musieť ukladať do špeciálnych priečinkov manuálne.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.