Nová funkcia pre Fotky od Googlu sa bude nazývať Photo Stack.

Aplikácia Fotky od Googlu disponuje mnohými nástrojmi, ktoré môžu používatelia využiť na úpravu, sledovanie, no aj spracovanie svojich snímok. Túto aplikáciu pritom majitelia Android smartfónov nájdu už v balíku tých predinštalovaných, nepotrebujú si ju teda dodatočne inštalovať. Okrem iného podporuje synchronizáciu snímok medzi viacerými zariadeniami, zálohované snímky z telefónu si teda viete otvoriť napríklad vo vašom počítači.

Najnovšie sa však dozvedáme, že spoločnosť Google prichádza s novou funkciou, ktorú aplikácia Fotky získa. Táto funkcia sa má nazývať Photo Stack a bude slúžiť na zoskupenie podobných snímok na jednom mieste priamo v aplikácii.

Fotky Google reorganizujú vaše spomienky

V rámci aplikácie Fotky Google si môžete vytvoriť rôzne výbery napríklad z dovolenky či rovnakého miesta, roztriediť fotografie na základe osôb, ktoré sa na nich nachádzajú alebo si jednoducho vytvoriť priečinky a snímky si do nich zatriediť manuálne. Služba však teraz prichádza s funkciou Photo Stack, ktorá zoskupí fotografie na základe spoločných vlastností.

Vďaka tomu bude ich organizácia v aplikácii o niečo prehľadnejšia. O novej funkcii sme v minulosti už počuli, resp. o jej príprave. Aktuálne sa však už možno pozrieť aj na finálnu podobu tejto funkcie.

Photo StackZdroj: andro4all.com
Fotky Google prinášajú funkciu Photo Stack

Táto funkcia sa však neaktivuje automaticky, budete si ju musieť aktivovať sami. Týmto krokom chce Google vyhovieť aj používateľom, ktorým by táto funkcia možno nesedela. Len nedávno sa tak objavili prvé informácie o tom, že táto funkcia s názvom Photo Stack príde do aplikácie pre Androidy a aktuálne o nej informuje aj používateľ modelu Google Pixel 8. U nás v redakcii zatiaľ možnosťou zoskupenia snímok nedisponujeme.

Ako bude funkcia vyzerať?

Zatiaľ nie je známe, koľko snímok sa bude môcť v takomto zoskupenom výbere nachádzať. Pre bližšie podrobnosti pravdepodobne budeme musieť počkať na to, kedy Google funkciu vypustí a aplikácia Fotky ponúkne možnosť zoskupených výberov pre viacero používateľov. Je však možné, že počet takýchto snímok bude limitovaný a vo vzduchu je aj možnosť, že po naplnení kapacity takéhoto výberu sa budú staršie snímky z neho automaticky odoberať.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.