Knižnica fotografií bude konečne prehľadnejšia.

Fotky od spoločnosti Google sú bez debaty najlepšou aplikáciou v systéme Android, ktorá slúži na zálohovanie a úpravu fotografií. Aplikácia je síce dostupná aj pre iOS, avšak Fotky sa dajú pohodlne používať aj vo webovom prehliadači. Služba ponúka taktiež širokú škálu pokročilých funkcií, ktoré umožnia z fotografií napríklad odstrániť aj neželané objekty.

Pokiaľ aplikáciu Fotky používate, tak ste si určite všimli, že aj napriek tomu, že sada funkcií sa neustále rozširuje, tak domovská obrazovka sa veľmi dlho výraznejšie nezmenila. Práve preto používatelia môžu nadobudnúť pocit, že je neprehľadná. To preto, lebo domovská obrazovka je zaplnená podobnými fotografiami, ktoré sú výsledkom fotografických návykov používateľov. Tento nedostatok má vyriešiť nová funkcia Photo Stack, ktorá zaistí, že podobne vyzerajúce fotografie budú uložené vo vlastných virtuálnych zložkách.

Fotky GoogleZdroj: Google
Fotky Google

Portál 9to5google informuje, že nová funkcia Fotiek Google bola objavená v kóde aplikácie vo verzii 6.59. Kód naznačuje, že zásobníky fotografií budú vytvárané automaticky a budú sa zoskupovať priamo na hlavnej stránke galérie. Táto automatizácia by mohla pomôcť výrazne sprehľadniť celú knižnicu fotografií, pretože podobné fotografie, aktuálne radené vedľa seba, budú usporiadané do samostatných zložiek

Používatelia môžu v aktuálnej verzii meniť iba mriežku fotografií jednoduchým gestom priblíženia, ale neexistuje spôsob, ako zlúčiť obrázky do menších skupín, čo je funkcia, ktorá tu doteraz veľmi chýbala. Výsledkom aktuálneho zobrazenia je, že na celej jednej stránke sa môžu zobrazovať fotografie, ktoré sú si podobné. A to aj napriek tomu, že Google zakomponoval viacero vizuálnych zmien, ktoré majú tento problém zmierniť.

Nová funkcia zoskupovania fotografií bude fungovať medzi ďalšími inteligentnými funkciami vo Fotkách Google, ktoré fungujú automaticky, ako napríklad generované animácie a koláže, ktoré fungujú na pozadí. Na výsledok tejto snahy si však budeme musieť ešte chvíľu počkať. Aktuálne nie je jasné, kedy sa táto novinka dostane do hlavnej verzia aplikácie Fotky Google. Okrem stôp zistených v kóde, funkciu sa zatiaľ nepodarilo aktivovať ani manuálne.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.