V ponuke Xiaomi nájdete viacero zariadení, ktoré sa oplatí kúpiť, ak chcete dostať čo najviac za vaše peniaze.

Xiaomi patrilo vždy medzi výrobcov, ktorí ponúkali skvelý pomer cena/výbava. A hoci by mohol niekto pri pohľade na ceny tohtoročných vlajkových lodí povedať, že je to minulosť, nesúhlasím s tým. Áno, vlajkové lode sa posunuli na vyššiu úroveň a Xiaomi sa chce plnohodnotne postaviť vedľa výrobcov ako sú Samsung a Apple a konkurovať im technologickou výbavou.

Tento výrobca však má vo svojom portfóliu množstvo zariadení, ktoré dnes patria k absolútnej špičke na trhu z hľadiska pomeru cena/výbava. Toto je zoznam mojich favoritov a pokojne sa ním inšpirujte, ak hľadáte atraktívny darček pod stromček.

Xiaomi 13T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13T a Xiaomi Pad 6

Smartfóny Xiaomi 13T

Na trhu so smartfónmi nenájdete lepšiu oficiálnu ponuku, ako je Xiaomi 13T. Tento telefón teraz môžete vďaka cashback ponuke získať iba za 479 eur (plná cena je 599 eur). Rukami mi prešlo množstvo smartfónov a Xiaomi 13T považujem za aktuálne najlepší smartfón v segmente do 500 eur.

Ponúka prvotriedny displej, ktorý má vyšší jas ako iPhone 15 Pro Max, výkon, ktorý bohato postačuje na bežné používanie aj náročnejším používateľom a zadné fotoaparáty, ktoré sú špičkou v cene do 500 eur. Skvelou pridanou hodnotou je odolnosť voči vode na úrovni IP68 a atraktívne spracovanie zadnej strany zo syntetickej kože v prípade modrej farebnej verzie. Ďalšie informácie sa dozviete v recenzii.

Náročnejším používateľom bude možnože viac vyhovovať smartfón Xiaomi 13T Pro v konfigurácii 12 GB RAM + 512 GB úložisko. Ten môžete vďaka cashbacku získať za 739 eur (plná cena je 899 eur), čo je takisto skvelá ponuka, viď. recenzia. Mojím favoritom z hľadiska pomeru cena/výbava je však základné 13T v cene do 500 eur.

A pokiaľ hľadáte lacnejší smartfón, séria Redmi Note 12 ponúka viacero skvelých telefónov v cene od 200 do 350 eur. Stačí si prečítať tento článok.

Tablet Xiaomi Pad 6

Xiaomi Pad 6 je alternatívou k iPadu Air za polovičnú cenu. Takto by sa dal v skratke zosumarizovať najnovší tablet od Xiaomi, ktorý je od augusta 2023 v predaji aj na Slovensku.

Xiaomi Pad 6 ponúka všetko, čo potrebujete od tabletu a popravde nevidím dôvod, prečo by si mal ktokoľvek kupovať drahší tablet – výnimkou sú samozrejme profesionálni dizajnéri či umelci, ktorí vyžadujú tie najlepšie technológie na digitálne kreslenie.

Tablet je vybavený 11-palcovým IPS displejom s rozlíšením 2880 × 1800 pixelov a obnovovacou frekvenciou 144 Hz. Maximálny jas dosahuje 550 nitov a k dispozícii je tiež podpora pre Dolby Vision, takže si videá vychutnáte v najvyššej kvalite. Tablet ponúka dostatok výkonu na náročnejšiu prácu aj hranie a v prípade potreby si k nemu môžete dokúpiť aj klávesnicu a dotykové pero.

Xiaomi Pad 6 sa predáva za cenu od 389 eur a pokiaľ je pre vás drahý, výbornou voľbou je Redmi Pad a Redmi Pad SE. Ich cena je na úrovni 200 eur.

Xiaomi Pad 6 s klávesnicou a peromZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Pad 6 s klávesnicou a perom

Smart hodinky Xiaomi Watch 2 Pro

Inteligentné hodinky získavajú v posledných mesiacoch na popularite a týka sa to aj hodiniek so systémom Wear OS. Donedávna mal v tomto segmente takmer monopolné postavenie Samsung, avšak to sa zmenilo s príchodom hodiniek Xiaomi Watch 2 Pro. Tie sú už v predaji aj na Slovensku a v segmente Wear OS hodiniek ponúkajú bezkonkurenčnú kombináciu dizajnu, funkcií a ceny.

Xiaomi Watch 2 Pro ponúkajú elegantný dizajn, najlepší výkon vo svojej kategórii a 1,43-palcový AMOLED displej. Vo výbave hodiniek je otočná korunka, ktorú dopĺňajú dve bočné tlačidlá.

Veľkou výhodou nových hodiniek od Xiaomi je ich cena. Bluetooth verzia stojí iba 240,90 eura a LTE verzia s podporou eSIM sa predáva za 269,90 eura. Ide o bezkonkurenčnú ponuku.

Xiaomi Watch 2 Pro

Fitnes náramok Xiaomi Smart Band 8

Xiaomi Smart Band 8 sa predáva za 45 eur a popravde, lepší fitnes náramok v tejto cene nenájdete. Xiaomi zlepšilo dizajn, takže telo náramku je vyrobené z hliníka. Vyzerá to elegantnejšie. V kombinácii s novým spôsobom pripínania remienka si zároveň môžete premeniť fitnes náramok na luxusný doplnok, pokiaľ je to niečo, čo chcete. Stačí si pozrieť ponuku dostupných remienkov.

Xiaomi zlepšilo aj displej náramku, ktorý je jasnejší a dokáže si automaticky nastaviť jas podľa okolitého osvetlenia. A v kombinácii s výkonnejším procesorom je jeho používanie oveľa pohodlnejšie, nakoľko náramok reaguje svižnejšie na vaše dotyky.

Xiaomi Smart Band 8 je cenovo atraktívnym riešením pre každého, kto si chce na ruke kontrolovať čas a notifikácie z pripojeného telefónu, resp. chce zariadenie na ruke, ktoré ho bude motivovať k zdravšiemu životnému štýlu a pravidelnému pohybu. Ďalšie informácie si môžete prečítať v mojej recenzii.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit