Od 1. júna bude tento nástroj veľmi potrebný. 

Už o pár dní končí neobmedzené bezplatné ukladanie fotografií a videí, takže budete musieť súbory zálohovať oveľa opatrnejšie. V súlade s týmto zásadným krokom v zálohovaní, Google vykonáva vo Fotkách ďalšie zmeny.

Do Fotiek je pridávaný nástroj, ktorý je navrhnutý tak, aby vám pomohol spravovať médiá, ktoré sa započítavajú do celkovej kvóty úložiska. Možnosť správy úložiska označuje určitý typy medií, ktorý by ste možno vo Fotkách Google ani nechceli / nemuseli mať. Ide napríklad o veľké videá, snímky obrazovky a rozmazané fotografie.

Používatelia si rovnako môžu skontrolovať, ako dlho im vydrží bezplatné úložisko účtu Google. Google nemusí poskytnúť odhad, ak ste do Fotiek zatiaľ nenahrali väčšie množstvo fotiek a videí, ak sa blížite k limitu úložiska alebo ak používate účet poskytnutý organizáciou alebo skupinou. Google tvrdí, že viac ako 80 percent používateľov bude môcť bezplatne zálohovať vysokokvalitné fotografie a videá ďalšie tri roky.

Google plánuje premenovať zálohovaciu Vysokú kvalitu na „šetrič úložiska“, čo umožní ľahšie pochopiť túto možnosť zálohovania. Oproti Pôvodnej kvalite je takto zálohovaným fotografiám mierne znížená kvalita.

Pokiaľ sa Google úložisko zaplní, bude potrebné odstrániť nepotrebné fotografie, alebo si predplatiť jeden z platených programov Google One. Pred zaplnením ukladacieho priestoru vás Google na tento stav upozorní e-mailom. Do 1. júna pritom môžete nahrávať fotografie vo vysokej zatiaľ neobmedzene.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Od 1. júna končí bezplatné zálohovanie vo Fotkách Google

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.