Vaše spomienky opäť ožijú.

Fotky Google sú najlepšou aplikáciou na úpravu a zálohovanie fotografií. Aplikácia je dostupná pre systémy Android aj iOS, avšak Fotky sa dajú pohodlne používať aj vo webovom prehliadači. Služba ponúka okrem základných funkcií na úpravu fotografií aj pokročilé funkcie, ktoré dokonca umožnia z fotografií odstrániť neželané objekty, ktoré na nich jednoducho nechcete mať.

Po predstavení čipovej sady Snapdragon 8 Gen 3 je však zrejmé, že smartfóny budú čoraz častejšie, a predovšetkým vo väčšej miere, pracovať s umelou inteligenciou. Jeden takýto prvok však Google do aplikácie Fotky zakomponoval už teraz. Novinka začína byť dostupná pre systémy iOS a Android. 

Tá dokáže naplno využiť možnosti umelej inteligencia na vytvorenie “highlight” videa čohokoľvek, čo by ste chceli, s hudbou na pozadí. Hoci funkcia je už teraz dostupná pre prvých používateľov, tak predpokladáme, že ku všetkým sa dostane až v priebehu najbližších dní.

V čase sprístupnenia novinky sa priamo na hlavnej obrazovke Fotiek Google v pravej hornej časti zobrazí ikona „+“, a z ponuky vyberte možnosť Highlight video. Potom pomocou vyhľadávania vo Fotkách nájdete miesta, ľudí alebo témy, ktoré chcete vo videu obsiahnuť a hotovo. O zvyšok sa postará umelá inteligencia, ktorá vyberie vhodný klip, vyberie pozadie a všetko zosynchronizuje.

Ak však nie ste s výsledkom spokojní, tak video je možné upraviť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.