Niektorí výrobcovia dokázali túto technológiu oficiálne uviesť na trh aj pre smartfóny.

Divízia Samsung Display zverejnila ukážku pripravovaného notebooku s OLED displejom, ktorý bude obsahovať aj fotoaparát umiestnený priamo pod ním. Zariadenie nesie označenie Blade Bezel a bude prvým produktom v portfóliu spoločnosti Samsung, ktorý dostane “neviditeľný fotoaparát”. Videoukážka zobrazuje notebook a zameriava sa predovšetkým na jeho displej (nižšie).

OLED panel Blade Bezel má hrúbku iba 1 mm a hmotnosť 130 gramov. Výrobca údajne dosiahol pomer displeja k telu zariadenia na úrovni 93 %. Skutočné rozmery notebooku síce nepoznáme, ale očakávame ultra-prenosné zariadenie s nízkou hmotnosťou a malými rozmermi.

Samsung na implementovaní kamery umiestnenej pod displejom smartfónov pracuje už dlhšie. Je preto možné, že spoločnosť nie je s výsledkami spokojná a túto technologickú novinku najskôr testuje pomocou notebooku, než ju prenesie do oveľa menších smartfónov. 

Podľa špekulácií bude práve Galaxy Z Fold 3 prvým telefónom od Samsungu, ktorý bude debutovať s fotoaparátom pod displejom (v displeji) ešte tento rok.

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: SmartPrix

Prečítajte si aj:

Samsung vybaví svoje vlajkové lode grafickým procesorom od AMD

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.