Tieto dve spoločnosti prvýkrát ohlásili partnerstvo v roku 2019.

Iba včera kórejský výrobca podrobne opísal nový mobilný čipset Exynos 2100. Je to čip, ktorý takmer určite bude poháňať očakávanú sériu Galaxy S21. Jedným z najdôležitejších prvkov čipu je grafický procesor Mali-G78 navrhnutý spoločnosťou ARM, ktorý podľa Samsungu prinesie o 40 percent lepší grafický výkon ako jeho predchodca v čipovej sade Exynos 990. 

Samsung tiež poskytol informácie o príprave nového grafického procesora, na ktorom pracuje s AMD od roku 2019. Spoločnosť uviedla, že tento komponent sa dostane do ďalšieho „vlajkového produktu“. Nebude však súčasťou Exynosu 2100 alebo smartfónov Galaxy S21, ktoré Samsung predstaví vo štvrtok na svojej prvej Unpacked udalosti v roku 2021. Na základe vyjadrení zástupcov spoločnosti je možné, že nové GPU od AMD sa prvýkrát objaví už v čipe, ktorý bude nástupcom modelu Exynos 2100. 

Termín predstavenia tejto čipovej sady zatiaľ nepoznáme. Leaker Ice Universe naznačuje, že nová čipová sada s grafickým procesorom od AMD by mohla byť predstavená už koncom tohto roka v Galaxy Z Fold 3. 

Ak by sme chceli staviť na istotu, tak predstavenie môžeme očakávať až v roku 2022 s nástupcom Galaxy S21.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

MediaTek sa pripravuje na predstavenie noviniek zo série Dimensity

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.