Portál GSMArena pripravil slepý test, jeho čitatelia rozhodli.

V redakcii stále čakáme na smartfón Sony Xperia XZ Premium. V rámci prvých dojmov sme ho mali k dispozícii na pár hodín, avšak zamerali sme sa najmä na testovanie novej funkcie – natáčanie super spomaleného videa pri 960 fps.

Zahraničný portál GSMArena už má k dispozícii predajné kusy vlajkových lodí Samsung Galaxy S8, LG G6 a aj Sony Xperia XZ Premium. Telefóny využil na prípravu slepého fototestu. Ide o test, v ktorom hlasujú používatelia bez toho, aby vedeli, ktorá fotografia pochádza z ktorého telefónu.

GSMArena porovnával fotografie v rôznych scénach. Testovacie fotografie vznikli v optimálnych svetelných podmienkach, v šere a aj v noci. Na webe sa následne zverejnili 100% výrezy fotografií a používatelia hlasovali za svojho favorita.

Fotené počas denného svetla. Zdroj: GSMArena

Fotené počas denného svetla. Zdroj: GSMArena

Fotené počas šera. Zdroj: GSMArena

Fotené počas noci. Zdroj: GSMArena

Snímok z videa, natáčané počas denného svetla. Zdroj: GSMArena

Kto vyhral?

Výsledok pravdepodobne neprekvapí, nakoľko prvenstvo v teste získal Samsung Galaxy S8. Tento smartfón sa vo fototeste skrýva pod označením C. LG G6 má označenie A a Sony Xperia XZ Premium je B. Čitatelia sa vyjadrili pomerne jednoznačne.

Výsledky hlasovania a fotografie v plnej kvalite si môžete pozrieť na webe GSMAreny.

Zdroj: GSMArena

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit