Nová aktualizácia firmvéru prináša okrem iného aj vylepšenie fotoaparátu.

Novinka je užitočná viac, ako by sme si mohli myslieť. Je totiž nadstavbou inteligentného režimu. Lepšie povedané „prepisuje“ jeho schopnosť rozpoznávania objektov a scén a definitívne určuje režim fotenia pri slabom svetle. Automatický režim (Fotografia) funguje v režime umelej inteligencie.

Dá sa to vypnúť. Väčšinou je to prospešné. Problémom pri fotení v slabých svetelných podmienkach býva najmä to, keď máte pred sebou nejaký objekt. Ak budete v noci fotiť zviera alebo bude v zábere plagát s jedlom, môže byť uprednostnený. Teda namiesto režimu pre nočné fotenie sa bude prispôsobovať fotka fotenému objektu – napríklad spomenutému nejakému zvieraťu alebo jedlu.

Prepnutím na nočný režim nazvaný Noc, vynútite fotenie pre fotky pri nízkom osvetlení. Tento režim potrebuje zhruba 5 sekúnd na poskladanie fotky z viacerých záberov. Preto je potrebné držať smartfón pevne v ruke. Je to režim na fotenie z ruky, nepotrebujete statív.

Toto nie je náhrada za režim s dlhým expozičným časom. Ako bude vidno na fotografii sochy s električkou v pozadí. Pri tejto dĺžke by mala byť vidno ešte rozmazaná, kým pri ešte dlhom čase by na fotke nebola vôbec.

Fotoaparáty Galaxy S10:

  • Teleobjektív: 12 Mpx; f/2,4; OIS (45°)
  • Širokouhlý: 12 Mpx 2 fotodiódy; f/1,5 / f/2,4; OIS (77°)
  • Ultraširokouhlý: 16 Mpx; f/2,2 (123°)
  • Funkcia Zoom – 2× opticky, 10× digitálne

Všetky fotografie v teste sú v poradí režimu Fotografia a Noc.

Scény 1 – 5

Obsah testu

  1. Scény 1 – 5
  2. Scény 6 – 10 + Verdikt

1 2

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.