Špeciality

Vodná hladina je zachytená lepšie v prípade S10 (vľavo), avšak dojem kazia slnečné lúče. Subjektívne sa prikláňame viac k fotke z g7 plus, aj keď je tmavšia.

Zvýraznená farba

Režim moto g7 plus, s ktorým spravíte skutočne efektné fotky. Náhľad je vidno už pri výbere farby. Máte možnosť sa rozhodnú, ktorú farbu na pripravovanej snímke ponecháte. Stačí na danú farebnú plochu ťuknúť prstom.

Verdikt

Dobrá správa pre tých, čo nechcú jeden z najdrahších smartfónov na trhu. Moto g7 plus fotí veľmi dobre, miestami sme boli z fotiek veľmi príjemne prekvapení. Neraz sa nám páčili viac ako „verné“ fotky z Galaxy S10. Tohtoročný model od Samsungu zatiaľ nie je ohrozený.

Je tu podstatne viac aspektov, v ktorých vyniká. Navzdory tomu sa s g7 plus dá rozumne fotiť. Špeciálne v režime HDR, ktorý ste mohli vidieť v protisvetle.

Viac rozdielov v prospech S10 by ste videli v špeciálnych efektoch a portrétových režimoch. Tieto fotky sme nezaradili, nakoľko nie vždy vyšli na g7 plus boli naše skúšky náročné. Takisto je tu len digitálne priblíženie, zatiaľ čo S10 má 2× optické.

Výsledok je teda jasný. Galaxy S10 je stále v predstihu. Stredná trieda ešte stále ťahá za kratší koniec, hoci fotky sú podľa nás vynikajúce. Odráža to aktuálny trend.

Vlajkové lode dostanú viac funkcií, vernejšie zachytenie snímky a najmä optické priblíženie. Optickú stabilizáciu majú oba smartfóny v teste. Stredná trieda bude fotiť veľmi dobre, stále sa ale bude spoliehať na silnejšie skrášľovacie algoritmy pred samotným uložením fotky do smartfónu.

Obsah testu

  1. Exteriér 1
  2. Exteriér 2
  3. Špeciality

Prečítajte si aj:

Fototest Samsung Galaxy S10 vs. Galaxy A50: Ako fotí vlajková loď a mobil za polovicu jej ceny?

1 2 3

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.