Pre jedného z najväčších svetových výrobcov ide o veľmi dôležitý ukazovateľ.

Pokým v ostatných týždňoch v Číne prevládali obmedzenia v dôsledku zvýšeného výskytu ochorenia COVID-19, taiwanská spoločnosť Foxconn už teraz “vidí svetlo na konci tunela”. Na výročnom stretnutí s akcionármi informovala, že v druhej polovici roka 2022 sa celá situácia stabilizuje aj na strane jej dodávateľov.

Táto informácia bude mať takisto pozitívny vplyv na globálny trh, keďže vo fabrikách spoločnosti sa vyrába obrovské množstvo elektronických produktov (vrátane iPhonov). O tie bol krátkodobo menší záujem aj napriek tomu, že obmedzenia v Číne nemali príliš veľký vplyv na výrobné kapacity spoločnosti. Predseda Foxconnu Young Liu teraz vyslovene uviedol, že spoločnosť je „presvedčená o stabilite svojho dodávateľského reťazca”, čo by sa malo v plnej miere prejaviť už v druhej polovici tohto roka.

Tim Cook vo Foxconne
Tim Cook zo spoločnosti Apple vo Foxconne

Je tak vidieť, že kríza si príliš nevyberá. Aj napriek tomu, že Foxconn je najväčší zmluvný výrobca elektroniky na svete, dlhodobé obmedzenia v Číne dokázali vážne ovplyvniť aj chod takto veľkej spoločnosti. Podľa portálu GSMArena by sa však tieto obmedzenia mali začať postupne uvoľňovať. To ľuďom v „nízko rizikových“ regiónoch už v týchto dňoch umožní vrátiť sa naspäť do svojich zamestnaní. 

Pripomeňme si, že najnovšie snahy Foxconnu smerujú aj na trh s elektromobilmi pod značkou Foxtron. V tejto oblasti výroby chce byť spoločnosť celkom sebestačnou, keďže si je vedomá celosvetovej situácie s čipmi, ktorá má negatívny vplyv aj vo výrobe automobilov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.