Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rozprávkové leto pokračuje: prichádza dvojtýždňový letný maratón. freeSAT sa rozhodol potešiť najmenších divákov a ponúkne im voľné vysielanie všetkých detských kanálov, ktoré sa nachádzajú v balíku freeSAT plus HD – Megamax, Cartoon Network, Boomerang. Deti si tak v období od 1. augusta do 14. augusta 2018 môžu užiť ešte viac rozprávok a vzdelávacích programov. Detské kanály budú môcť sledovať všetci zákazníci freeSAT-u. So všetkými týmito rozprávkami sa prvé dva augustové týždne môžu stať pre deti najlepšou časťou leta!

Pätnásťročná Tara vyrastá na malej farme na austrálskom vidieku a sníva o tom, že sa stane tanečnicou. Keď ju prijmú na Tanečnú akadémiu (National Dance Academy) – najlepšiu školu v krajine – je si istá, že ju čaká úchvatný život. Namiesto toho však zistí, že so svojím tréningom zaostáva a že na prežitie školy potrebuje viac ako len tanec. Tarine dobrodružstvá môžu diváci sledovať každé ráno a večer na Megamaxe.

Králik závislý na adrenalíne, bezpečnosťou posadnutá veverička a naivná, no o to roztomilejšia čajka sú podarená partia. Každú chvíľu sa ocitnú v neuveriteľných a nebezpečných situáciách, takže každý deň je nekonečným dobrodružstvom. Deti si môžu pozrieť príbehy Ohrozených druhov (Endangered Species), ktorí chcú žiť len svoje bežné životy, od 11. augusta každé popoludnie na Megamaxe.

Niečo je pripravené aj pre starších divákov. Už jedenásta séria Strednej školy Degrassi (Degrassi: The Next Generation) sa dotýka mnohých tém, ktoré sú pre súčasných tínedžerov dôležité: či už sú to drogy, násilie, šikanovanie, rodová identita, sex, neplnoletí rodičia alebo romantika. Každý deň od 22:00 na Megamaxe.

Lepšia ako kreslená rozprávka je len maratón kreslených rozprávok. Diváci kanála Cartoon Network si teraz každý pracovný deň môžu užívať Maraton Mix najobľúbenejších seriálov. Tešiť sa môžu aj na dobrodružstvá chlapca Finna a jeho psieho kamaráta Jakea, ktorí chránia obyvateľov krajiny Ooo pred nepriateľmi rôznych tvarov a veľkostí v Čase na dobrodružstvo (Adventure Time). Na 5. august ráno i večer je naplánovaná špeciálna minecraftová edícia. Fanúšikovia seriálu Mladí Titani do toho! (Teen Titans Go!) sa môžu tešiť na všetky epizódy počas Letného titanského maratónu.

Cartoon Network má niečo prichystané aj pre malých fanúšikov futbalu – teraz si môžu z hrdinov kanálu Cartoon Network zostaviť vlastný tím a zbierať body v súťaži.

Rána pracovných dní budú na Boomerangu patriť seriálu Be Cool, Scooby Doo. Tí, čo si radi pospia, si môžu večer pozrieť dve epizódy po sebe, predelené hrou, ktorá divákom umožní stať sa malými detektívmi. Boomerang má aj hádankovú hru pre deti, ktoré majú rady Toma a Jerryho. Malí fanúšikovia môžu zistiť, ako dobre svoju obľúbenú kreslenú rozprávku poznajú. Z malej ukážky z niektorej z epizód budú musieť uhádnuť, ako scéna pokračuje.

Po skončení voľného vysielania budú kanály Megamax, Cartoon Network a Boomerang k dispozícii divákom s predplateným balíkom freeSAT plus HD.

Zoznam kanálov, novinky a ďalšie informácie sú k dispozícii na webovej stránke sk.freesattv.tv a na facebookovej stránke https://www.facebook.com/freeSATtvSK/

Značky: