Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Báť sa budete už pred dlho očakávanou premiérou druhej série seriálu „Fear the Walking Dead“. Strach bude šíriť špeciálny, 16-dielny seriál krátkych filmov.

„Fear the Walking Dead: Let 462“ rozpráva príbeh skupiny pasažierov na palube komerčného letu, ktorý sa odohráva práve v momente prepuknutia zombie apokalypsy. Seriál možno sledovať exkluzívne na webovej stránke sk.freesattv.tv od 8. do 10. februára.

Druhá séria seriálu „Fear the Walking Dead“ má na kanáli AMC premiéru 11. apríla, rovnako ako v Spojených štátoch.

„Fear the Walking Dead: Let 462“ rozpráva napínavý príbeh rastúcej hrôzy na palube komerčného letu krátko po prepuknutí nákazy. Po odhalení nakazeného pasažiera sú cestujúci i lietadlo vo veľkom nebezpečenstve. Prvých osem častí seriálu „Let 462“ bude prístupných od 8. do 10. februára v jednom približne sedemminútovom bloku exkluzívne na webovej stránke http://sk.freesattv.tv/novinky/fear-the-walking-dead-flight-462-exkluzivne-od-freesat

Zvyšných osem epizód, z ktorých každá trvá menej ako minútu, môžu diváci sledovať samostatne každý týždeň od 15. februára na webovej stránke sk.freesattv.tv. Seriál je nadabovaný do češtiny.

Jedna z postáv sa objaví aj v druhej sezóne seriálu „Fear the Walking Dead“. Seriál majú na svedomí tvorca a výkonný producent „Fear the Walking Dead“ Dave Erickson s kolegom Davidom Wienerom. Autormi scenára sú L. Signorino a Mike Zunic, režíruje ho hlavný kameraman „Fear the Walking Dead“ Michael McDonough.

 „Fear the Walking Dead“, spin-off populárneho seriálu „The Walking Dead“ ukazuje začiatok apokalypsy nemŕtvych očami rodiny v Los Angeles. Druhá séria bude mať 15 častí, rozdelených do dvoch blokov. Prvá zo siedmich častí prvého bloku bude odvysielaná 11. apríla. Druhý blok bude odvysielaný neskôr v roku 2016.

Celosvetový debut prvej série priniesol rekordné výsledky a AMC Global sa vďaka nemu dostala v ten večer do prvej desiatky sietí na kľúčových regionálnych trhoch vrátane Európy, Latinskej Ameriky, Ázie, Afriky a Blízkeho východu. Dráma sa okrem toho stala najvyššie hodnotenou prvou sériou spomedzi všetkých seriálov v dejinách americkej káblovej televízie medzi všetkými divákmi i vo všetkých kľúčových demografických segmentoch v ratingoch live +3.

Okrem tvorcu a výkonného producenta Davea Ericksona sa na seriáli produkčne podieľali Robert Kirkman, Gale Anne Hurdová, Greg Nicotero a David Alpert. Jednotlivé postavy „Fear the Walking Dead“ hrajú Kim Dickensová ako Madison, Cliff Curtis ako Travis, Frank Dillane ako Nick, Alycia Debnamová-Careyová ako Alicia, Ruben Blades ako Daniel, Mercedes Masonová ako Ofelia, Lorenzo James Henrie ako Chris a postavu Stranda stvárňuje Colman Domingo.

Druhá séria „Fear the Walking Dead“ sa momentálne natáča v Mexiku na polostrove Baja v Baja Studios, kde vznikli niektoré z najlepších filmov posledných rokoch zasadených do oceánskeho prostredia.

Prvá séria sa skončila tým, ako sa Madison, Travis a ich rodina dočasne uchýlili na Strandov ohradený pozemok na brehu Tichého oceánu. V čase, keď občianske nepokoje silnejú a mŕtvi ovládajú stále väčšiu časť Los Angeles, sa Strand chystá uniknúť na svoju veľkú jachtu Abigail, zakotvenú pri pobreží.

Značky: