Bezdrôtový telefón na ovládanie routeru? Fritz!Fon to umožňuje.

Je to telefón, ktorý sa veľmi ľahko spáruje so základňou alebo priamo s routerom, ktorý podporuje párovanie DECT telefónov. Je to veľmi jednoduché, pretože nie je potrebné na párovanie žiadne zasahovanie do konfigurácie routeru. Stlačíte tlačidlo na routery a o niekoľko sekúnd bude zároveň slúžiť ako základňa pre vaše telefóny. Celkovo ich pripojíte šesť.

238437-avm-fritz-fon-c4-int-with-charging-station-right_nowat

Ovládanie telefónu patrí medzi to lepšie, čo nájdete v tejto oblasti. Je prirodzené, že väčšinu funkcií nájdete aj inde. No tu je vidieť na menu aj ovládaní, že sa výrobca so softvérom dostatočne vyhral. Presne tak ako napríklad na svojich routeroch.

dect_router

Telefón má štandardné ovládacie prvky, teda numerickú časť a funkčné tlačidlá s kurzorovým krížom na rýchly prístup k predvoleným funkciám. Do telefónu si môžete nahovoriť vlastný odkaz v prípade, keď neodpoviete na hovor. Telefón podporuje prezeranie emailov a odpovedanie na ne, odoberanie podcastov alebo RSS správ. Na malom displeji to vnímame len ako doplnkové funkcie. Detský monitor, ak máte dva telefóny považujeme za užitočnejšiu funkciu.

Cez displej telefónu sa dajú ovládať niektoré funkcie routeru a domácej siete. Nie je to úplne náhrada za administrátorské rozhranie na webe. Telefón podporuje všetko, čo má bežný telefón DECT podporovať. Vlastné detaily nastavenia hovorov, správania sa telefónu, zvonení atď. To sú bežné funkcie, ktoré nemá zmysel rozoberať. Displej má rozlíšenie 240 × 320 bodov a zobrazí 262 000 farieb. Telefón vydrží 6 dní v pohotovostnom režime a do 10 hodín hovoru.

Prečítajte si:

https://touchit.sk/detailny-test-multimedialny-router-fritzbox-5490/84743

Cena: 69,60 EUR

Zapožičal: www.krugel.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.