Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

FUJIFILM Corporation oznamuje že dňa 8. septembra, 2016, spoločnosť uvedie do predaja FUJIFILM X-T2 – “mirrorless” digitálny fotoaparát, ktorý využíva pokročilé technológie pre dosiahnutie prvotriednej kvality obrazu, vynikajúcu ovládateľnosť a krásny dizajn pripomínajúci klasické fotoaparáty.

X-T2 kombinuje senzor a procesor pre spracovanie obrazu vyvinutý spoločnosťou Fujifilm, s ultra ostrým radom FUJINON objektívov pre vynikajúce rozlíšenie obrazu.

X-T2 má kompaktné telo s nízkou hmotnosťou ktoré je odolné voči prachu, vode a schopné prevádzky pri nízkych teplotách do -10°C. Automatické zaostrovanie a elektronický hľadáčik bol podstatne vylepšený, vďaka čomu je ešte lepšie ako predtým schopný fotografovania pohyblivého subjektu pri športoch, alebo fotografovaní prírody, čo sa predtým s “mirrorless” fotoaparátmi považovalo za ťažké.

Po prvý krát u X série, X-T2 podporuje záznam 4K videa.  Módy so simuláciou filmu, používané pre statické snímky, môžu byť použité pre video.

Dizajn X-T2 je vymodelovaný podľa “štýlu s centrálnym hľadáčikom” u FUJIFILM X-T1, ktorý je v obľube od jeho uvedenia v roku 2014.  Tento osvedčený tvarový faktor poskytuje fotoaparát, ktorý má dokonalé rozmery s ergonomickými voličmi umiestnenými presne tam, kde sú potrebné pre vynikajúce, intuitívne ovládanie. Ponorte sa do fotografie prostredníctvom veľkého hľadáčika s pomerom zväčšenia 0,77x.

Ponuka 22 FUJINON objektívov pokrýva široký rozsah ohniskových dĺžok od ultra širokého uhla ku ultra telefotu. Kompaktné objektívy s nízkou hmotnosťou sú optimálne navrhnuté pre APS-C senzory, a zahŕňajú vynikajúce funkcie vrátane vynikajúcej svetelnosti a stabilizácie obrazu tak, aby vyhoveli najrôznejším požiadavkám fotografov.

X-T2 ašpiruje stať sa vlajkovou loďou modelov série X spolu s FUJIFILM X-Pro2 Dva modely dodávajú neporovnateľný výkon v ich rôznych charakteristických oblastiach, X-T2 exceluje pri fotografovaní portrétov, prírody a športov, a X-Pro2 je ideálny pre momentky a diskrétne dokumentárne fotografie.

Najdôležitejšie vlastnosti X-T2

  • Vynikajúca reprodukcia farieb a gradácia odtieňov pre snímky prvotriednej kvality u statických fotografií tak i pri zázname videa

X-T2 má 24,3 MP X-Trans CMOS III, APS-C senzor bez dolného priepustného filtra pýšiaci sa najvyšším výkonom v histórii X Série, ako aj X-Processor Pro – vysokorýchlostný procesor pre spracovanie obrazu s vysokou ISO citlivosťou a nízkym šumom.

X-T2 video funkcie podporujú 4K video záznam, čo je po prvý raz u fotoaparátov X Série.

  • Rýchle zachytenie rozhodujúceho momentu s akýmkoľvek typom subjektu

Základné parametre ako štartovací čas, interval snímania a časové oneskorenie uvoľnenia spúšte, boli vylepšené v snahe o fotoaparát, ktorý pracuje presne podľa požiadaviek fotografa.

Nové algoritmy výrazne vylepšili výkon základného automatického zaostrovania, zaostrovanie u objektov s nízkym kontrastom a subjektov s jemnými a subtílnymi textúrami, ako je perie vtákov a srsť zvierat, ktoré boli predtým slabinou AF s fázovou detekciou.

X-T2 má tiež AF-C vlastné nastavenia pre ešte vyššiu presnosť pri sledovaní pohyblivých objektov. Nastavenia si môžete prispôsobiť pre optimalizáciu AF charakteristík podľa typu pohyby subjektu.

Elektronický hľadáčik, ktorý sa používa pre kontinuálne sledovanie pohyblivého subjektu, je schopný zobrazovať až do 100 záberov za sekundu, pričom stále zachováva pomer zväčšenia 0,77x, a časové oneskorenie zobrazenia 0,005 sekúnd. Trvanie výpadku hľadáčika, pričom živé zobrazovanie na displeji dočasne vypadne, kým fotoaparát načítava údaje obrázku, bolo znížené o viac než polovicu, čo umožňuje až do 5fps, namiesto 3fps u predchádzajúcich modelov, počas kontinuálneho snímania v móde Live View.

  • Dokonale vyvážené, kompaktné, robustné telo s nízkou hmotnosťou

X-T2 má kompaktné telo s nízkou hmotnosťou, vážiace len 507 g (vrátane pamäťovej karty a batérie), je tiež odolné voči prachu, vode a schopné prevádzky pri teplotách do -10°C. Použitie senzoru APS-C znamená že sa k fotoaparátu používajú kompaktnejšie objektívy s nízkou hmotnosťou tak, že potrebujete iba malú tašku na fotoaparát, keď vyrazíte pre všetky typy reportážnych fotografií.

Voliteľný Vertical Power Booster Grip (VPB-XT2) umožní snímanie až do 1.000 záberov na jednu sadu batérií.

  • Praktický retro dizajn

Mechanické voliče všetkých základných nastavení fotoaparátu, vrátane clony, ISO citlivosti, kompenzácie expozície zostali zachované ako u predchodcu. Nastavenia môžu byť okamžite prispôsobené aj vtedy, keď je fotoaparát vypnutý tak, že vždy budete pripravení na fotografovanie. Zadný panel tela fotoaparátu má navyše joystick pre výber zaostrovacieho bodu. Zadný LCD je sklápateľný v troch smeroch, môže sa nakláňať nahor a nadol pri fotografovaní v režime na šírku, a smerom nahor pri fotografovaní na výšku.  Obrazovka ostáva umiestnená na optickej osi objektívu aj pri naklonení, čím umožňuje ľahké snímanie s vysokým a nízkym uhlom.

Značky: