Podobnú funkciu by sme ocenili aj v počítačoch so systémom Windows.

Výhodou Apple ekosystému je výborné prepojenie iOS zariadení medzi sebou, resp. s počítačmi so systémom macOS. O niečo podobné sa teraz pokúša aj Google, ktorý zabudoval do systému Android 8.1 novú funkciu SMS Connect. Pomocou nej je možné prepojiť Android telefón s Chromebookom a na počítači čítať a reagovať na SMS správy.

Nová funkcia vyžaduje operačný systém Android vo verzii 8.1, ktorý je aktuálne dostupný iba v testovacej verzii pre vývojárov. Následne je potrebné funkciu SMS Connect nastaviť, aktivovať a môžete reagovať na textové správy z Chromebookov. Je pravdepodobné, že Chromebooky pre tento účel dostanú samostatnú aplikáciu.

Podobné prepojenie by sme ocenili aj na počítačoch so systémom Windows. Microsoft dávnejšie naznačil, že umožní spravovať notifikácie z Android telefónov pomocou počítačov so systémom Windows, avšak táto funkcia zatiaľ nie je dostupná. Aktuálne jediné prepojenie Androidu s Windows PC zabezpečuje aplikácia Microsoft Launcher.

SMS Connect v Chromebooku

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Microsoft Launcher je prekvapujúco praktická domovská obrazovka pre Android

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit