Samsung ukázal ultratenký notebook s trvalým pripojenie do siete LTE a extrémnou výdržou batérie

Samsung Electronics dnes v New Yorku predstavil mobilné zariadenie Galaxy Book S,. Je určené pre najnáročnejších používateľov, ktorí ocenia mobilitu a dlhú výdrž na batériu. Book S nie je noteboook a nie je to smartfón. Je to niečo medzitým. Galaxy Book S je ako stvorený pre ľudí, ktorí chcú robiť veci inak. Nová mobilná generácia, ktorá nikdy nepoznala používanie tradičného notebooku  tak dostáva do rúk nový nástroj. Zatiaľ nevieme, či sa toto zariadenie objaví na slovenskom trhu. V dnešnom svete však jeho kúpa napr. zo zahraničia určite nie je neprekonateľný problém. Na americký trh príde v septembri a jeho cena bude 999 USD )bez dane).

So zariadením Galaxy Book S vstupuje Samsung do éry mobility a ponúka prístroj, ktorý v sebe spája mobilitu a konektivitu smartfónu s výkonom PC. Galaxy Book S bol vyvinutý v spolupráci s poprednými technologickými spoločnosťami ako je Microsoft a Qualcomm. Táto nová kategória zariadení ponúka gigabitovú konektivitu v sieťach LTE, možnosť okamžitého spustenia a špičkový dizajn v spojení so systémom Windows 10 a najmodernejšiu výpočtovú platformu Qualcomm Snapdragon 8cx. S Galaxy Book S si môžete vychutnať slobodu, ktorú vám poskytuje tento nový typ mobilného zariadenia, s ktorým môžete pracovať kedykoľvek a kdekoľvek bez toho, aby ste museli byť pripútaní k svojmu pracovnému stolu alebo pohovke.

Objavte flexibilné zariadenie, ktoré je vždy pripravené a vždy pripojené

Zariadenie Galaxy Book S bolo vytvorené s cieľom meniť spôsob, akým používate svoj počítač. Je neustále v prevádzke, vždy pripojené a vždy pripravené – taká je budúcnosť mobilnej produktivity. Extrémne rýchle gigabitové pripojenie k sieťam LTE umožňuje okamžité prepojenie s cloudom a vysokorýchlostné pripojenie k aplikáciám a obsahu bez nutnosti spoliehať sa na
pripojenie na Wi-Fi. Dlhé bootovanie systému je už minulosťou – Galaxy Book S obsahuje funkcie, vďaka ktorým je možné  zariadenie okamžite prebudiť a začať používať. Podobne ako pri smartfóne tak máte dotykom prsta k dispozícii okamžite všetko, čo potrebujete.

Navrhnuté s ohľadom na maximálnu výdrž a výkon

Zariadenie Galaxy Book S vychádza z predchádzajúceho Galaxy Book 2 a bolo navrhnuté tak, aby ponúklo maximálny výpočtový výkon vo forme ľahkého a mobilného zariadenia. Prenosný ultratenký dizajn, ktorý sa odlišuje jedinečným prehnutým telom prístroja vám umožňuje maximálne využiť výhody mobilného zariadenia. Galaxy Book S si so sebou môžete jednoducho a pohodlne vziať kdekoľvek – pri hmotnosti len 0,96 kg vás pritom nebudú ťažiť zbytočná hmotnosť a objem klasického notebooku.

Vrchná časť a základňa rámu Galaxy Book S sú vyrobené z luxusného eloxovaného hliníku, ktorý prístroj chráni pred rizikami poškodenia, ktorým sú laptopy vystavené najčastejšie, a eloxovaná povrchová vrstva zabezpečuje ešte väčšiu pevnosť použitých materiálov. Galaxy Book S je vybavený 13,3-palcovým dotykovým displejom schopným rozpoznať až desať dotykov súčasne, takže na zariadení môžete dotykom prsta bez problémov listovať, približovať a ovládať ho.

Vyskúšajte výkon nového kalibru

Galaxy Book S je ako stvorený pre používateľov, ktorí sú neustále v pohybe a oceňujú používanie mobilných zariadení Galaxy. Galaxy Book S ponúka nekompromisný výkon založený na platforme Snapdragon 8cx, čo je prvá PC platforma postavená na 7-nanometrovej technológii, ktorú spoločnosť Qualcomm Technologies vyvinula špeciálne pre mobilné zariadenie. Snapdragon 8cx zaručuje pri Galaxy Book S v porovnaní s Galaxy Book 2 výrazne vyšší výkon, pretože ponúka o 40 % vyšší výkon procesora, o 80 % vyšší grafický výkon a pamäť s vyššou priepustnosťou. Platforma Snapdragon 8cx bola zámerne navrhnutá tak, aby sa zaobišla bez aktívneho chladenia, takže váš notebook zostane v pohode bez ohľadu na to, ako náročne na ňom budete pracovať.

Na nabíjanie stačí adaptér z Note10

Vďaka dlhodobej výdrži batérie, ktorá dokáže na jedno nabitie napájať Galaxy Book S až 23 hodín pri nepretržitom prehrávaní videa, sa odpútate od nabíjacieho kábla.[1] Aby vaše zariadenie pracovalo čo najefektívnejšie, optimalizuje Galaxy Book S výkon v závislosti od toho, čo robíte – takže spotrebovávate menej energie a šetríte čas na tvorivú činnosť, streamovanie, hranie a prácu. Galaxy Book S taktiež obsahuje až 1 TB rozšíriteľné úložisko, takže sa nemusíte obávať, že by ste mali nedostatok úložného priestoru.

Galaxy Book S je taktiež vybavený stereoreproduktormi štúdiovej kvality Sound by AKG spoločnosti Samsung, zatiaľ čo priestorový zvuk Dolby Atmos umocňuje a dotvára podmanivý zvukový zážitok pomocou zvukových režimov pre filmy, hudbu, hry a ďalšie.

S podporou špičkových služieb

Vychutnajte si kompletné prostredie stolného počítača na novom mobilnom výpočtovom zariadení, ktoré ponúka nekompromisnú mobilitu a výkon novej generácie so systémom Windows 10. Aplikácia  Váš telefón[2] spoločnosti Microsoft zaručuje bezproblémové spojenie medzi zariadeniami Galaxy Book S a Galaxy Note10, takže môžete pristupovať k najnovším fotografiám, aplikáciám a oznámeniam a okamžite reagovať na hovory a textové správy na ktoromkoľvek zo zariadení, a zaistiť si tak deň bez problémov.[3] Galaxy Book S taktiež umožňuje využitie cloudového úložiska Microsoft OneDrive, ktoré uchováva, chráni a zálohuje vaše súbory a sprístupňuje ich pre všetky vaše zariadenia.

S Galaxy Book S je vaše zariadenie bezpečnejšie a lepšie chránené. Vďaka gigabitovému pripojeniu prostredníctvom siete LTE vám Galaxy Book S umožňuje vyhnúť sa využívaniu nespoľahlivých verejných sietí, a predísť tak ohrozeniu vašich súkromných informácií pri prístupe do internetu. Windows Hello poskytuje funkcie okamžitého prihlásenia pomocou odtlačku prsta a zabezpečuje rýchly a pohodlný prístup k vášmu zariadeniu osobnejším spôsobom.

Dostupnosť

Galaxy Book S bude na vybraných trhoch k dispozícii začiatkom jesene, a to v dvoch farebných variantoch – Earthy Gold a Mercury Grey. Zatiaľ nie je jasné, či bude toto zariadenie dostupné aj na Slovensku.

Galaxy Book S a Note10 budú spolupracovať navzájom, ak sa prihásite na oboch zariadeniach pod rovnakým  Samsung kontom,

Technické údaje o výrobku Galaxy Book S

 Galaxy Book S
Operačný systémWindows 10 Home/Pro

* Dostupnosť sa líši v závislosti od regiónu a operátorovi. Funkcie sa môžu líšiť v závislosti od zariadenia.

Displej13,3″ FHD TFT (16:9)

Dotykový: 10-bodová viacdotyková obrazovka

Telo305,2 × 203,2 × 6,2–11,8 mm; 0,96 kg

* Presnosť údajov sa môže líšiť v závislosti od použitého spôsobu merania.

Aplikačný procesorPočítačová platforma Qualcomm® Snapdragon™ 8cx

7nm, 64-bitový osemjadrový procesor (max. 2,84 GHz + 1,8 GHz)

* Qualcomm a Snapdragon sú ochranné známky spoločnosti Qualcomm Incorporated registrované v Spojených štátoch a ďalších krajinách.

* Qualcomm Snapdragon je produkt spoločnosti Qualcomm Technologies, Inc. alebo jej dcérskych spoločností.

Pamäť8 GB RAM (LPDDR4X), 256/512 GB

+ slot pre kartu MicroSD (až 1 TB)

* Môže sa líšiť podľa trhu a mobilného operátora.

* Veľkosť užívateľskej pamäti je menší než celková kapacita pamäti, pretože časť úložiska využíva operačný systém a softvér vykonávajúci rôzne funkcie zariadenia. Skutočná veľkosť užívateľskej pamäti sa bude líšiť podľa operátora a po aktualizácii softvéru sa môže zmeniť.

* Karta MicroSD sa predáva samostatne.

Kamera720p HD
Batéria42 Wh (typická)

Prehrávanie videa: až 23 hodín

* Na základe výsledkov interných laboratórnych testov doby prehrávania lokálne uloženého videa realizovaných spoločnosťou Samsung. Výsledky testu sú odhadované hodnoty vzorovej batérie z predbežnej verzie testovanej vo východiskovom nastavení (hlasitosť zvuku a úroveň jasu) bez pripojenia k Wi-Fi alebo mobilnej sieti. Výdrž batérie sa výrazne líši v závislosti od nastavení a používaní zariadení a od ďalších faktorov.

* Káblové nabíjanie kompatibilné so štandardmi PD2.0, AFC a QC2.0.

* Môže sa líšiť podľa trhov a mobilných operátorov.

SieteLTE kat. 18

Nano SIM

* Môže sa líšiť podľa trhov a mobilných operátorov.

KonektivitaWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO

* Môže sa líšiť podľa trhov a mobilných operátorov.

Bluetooth® v 5.0, USB typ C, navigácia (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Pokrytie systémov Galileo a BeiDou môže byť obmedzené.

SenzorySnímač odtlačkov prstov, Hallov senzor, svetelný senzor (podsvietenie klávesnice zapnuté/vypnuté)
OverovanieWindows Hello prihlásenie pomocou odtlačku prsta
AudioStereoreproduktory: Sound by AKG

Podmanivý zvuk s technológiou priestorového zvuku Dolby Atmos® (režimy Dynamic, Movie, Music, Game, Voice, a Personalize)

* Všetky funkcie, vlastnosti, špecifikácie a ďalšie informácie, ktoré sú v tomto dokumente uvedené a týkajú sa výrobkov, okrem iného vrátane informácií o výhodách, dizajne, cene, súčiastkach, výkone, dostupnosti a funkciách výrobku, sa môžu bez predchádzajúceho upozornenia zmeniť.

[1] Na základe výsledkov interných laboratórnych testov realizovaných spoločnosťou Samsung hodnotiacich dobu prehrávania lokálne uloženého videa vo východiskovom nastavení a bez pripojenia k sieti. Výdrž batérie sa výrazne líši v závislosti od nastavenia a používania zariadení a od ďalších faktorov.

[2] Kompatibilita a dostupnosť funkcií a vlastností sa môže líšiť v závislosti od verzie aplikácie a verzie systému Android.

[3] Užívatelia musia prepojiť svoj smartfón so stolným počítačom pomocou odkazu „Pripojiť k systému Windows“ na svojom smartfóne, pokiaľ je k dispozícii, alebo prostredníctvom aplikácie „Váš telefón“ v stolnom počítači. Aplikácia Váš telefón je predinštalovaná na stolných počítačoch s aktualizáciou Windows z 10. októbra 2018 alebo novšou a je k dispozícii na stiahnutie pre aktualizáciu Windows z 10. apríla 2018 alebo novšou. Vyžaduje účet Microsoft a smartfón so systémom Android 7.0+.