Je to tak. Ide o telefón od Samsungu v podobe skladacieho V-čka a vo výsledku máte zariadenie, ktoré si veľmi ľahko dáte do vrecka aj na košeli a pritom v otvorenom stave máte poriadne veľký telefón.

Galaxy Flip3 5G sa jednoznačne podaril. Je to tak trochu protipól toho ako funguje Fold3 5G – ten je v zloženom stave plochou rovnako veľký ako dnešné smartfóny ale v rozloženom je to vlastne tablet. Flip3 5G je v rozloženom stave plochou rovnako veľký ako dnešné telefóny a v zloženom je to niečo ako malá pudrenka.

Ľuďom sa páči

Podľa doterajších výsledkov predaja si ho o niečo viac kupujú ženy ako muži a má to svoj zmysel. Dobre to vyzerá a ak si k nemu kúpite aj kryt, vyzerá to ešte o niečo štýlovejšie.

Funguje aj bez toho, aby ste ho otvorili

Na toto sa Samsung zameral podstatným spôsobom – väčšinu vecí počas dňa by ste mali byť schopní urobiť bez otvorenia telefónu. Práve preto bol voči predchádzajúcej verzii výrazne posilnený displej na zadnej strane telefónu v oblasti, kde sú aj dva zadné fotoaparáty (12 MPx). Týka sa to toho, ako odpovedáte na prichádzajúce telefonáty, ďalej vidíte prijaté SMS, správy zo sociálnych sietí, je tu informácia o čase a dátume, počasí a tiež reagujete na budíky alebo sa takto dá prehrávať hudba. Bohužiaľ, zatiaľ sa nbedá odpoveď na prijaté správy, toto konkurenčný model od Motorola už dokáže. Aj keď vyťukávať písmenká na takto drobnom displeji môže byť únmorné.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Predný displej je výrazne vylepšený

Ide o to, aby ste pri rutinných činnostiach zakaždým neotvárali telefón. To má priaznivý vplyv na životnosť skladacieho displeja a tiež to šetrí váš čas.

Galaxy Flip3 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Takto môžete prijímať cez predný displej prichádzajúci hovor

Dokáže stáť v akomkoľvek uhle

Potom ako otvoríte Flip3 5G, zistíte, že pri tvare písmena L máte veľmi veľa možností, ktoré ste doteraz nemohli využiť. Predovšetkým si takto môžete fotografovať v stabilnej polohe, aj keď nemáte so sebou statív. Displej dokáže držať stabilne v rôznych uhloch a tak si môžete zaostriť presne na to miesto, ktoré je pre vás dôležité. Takto sa dá potom vytvárať aj selfie fotografia s tým, že sa fotíte sami, ale kvalitným zadným fotoaparátom. Tie sú dva – širokouhlý a ultraširokouhlý, teleobjektív v porovnaní s Foldom3 alebo S21 Ultra tu chýba. Je tu aj predná kamera v displeji, tá má 10 MPx rozlíšenie a v displeji je pre túto kamru vyhradený „priestrel“.

Galaxy Flip3Zdroj: TOUCHIT.sk
Natáčanie videa pomocou Galaxy Flip3

Fotografovanie so statívom, ktorý ale nemusíte nosiť

Aby ste sa mohli dobre vidieť, keď sa fotíte zadným fotoaparátom, opäť sa využíva spomenutý vylepšený predný displej. Vidíte sa na ňom úplne jasne vo farbe a máte dobrú predstavu, ako bude vyzerať budúca selfie fotografia. Takto sa dá pekne urobiť aj skupinová selfie a viete určite, že všetci budú na zábere.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Fotografovanie Selfie fotiek so zadným fotoaparátom

Laboratórne funkcie

Skladací displej má ďalšie výhody. pri realizácii videa v dobe, keď máte Flip3 v podobe písmena L vidíte jednak to, čo natáčate, ale súčasne máte ďalšie voľby na nastavenie obrazu. Režim prehnutia si môžete nastaviť aj pre ďalšie aplikácie v pokročilých nastaveniach medzi laboratórnymi funkciami. A funguje to veľmi dobre, aktualizáciami sa laboratórne funkcie stanú štandardnými.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Takto sa vidíte na prednom displeji

Vyhodnotenie

Celkovo je Samsung Galaxy Flip3 5G veľmi dobrý telefón a šiukovný nápad ako urobiť zaujímavý skladací telefón. Cena 1049 eur je na tento telefón viac ako priaznivá a vyzerá to tak, že Samsung sa ako prvý dostane so skladačkami pod magickú hranicu 1000 eur.

Galaxy Flip3 5gZdroj: TOUCHIT.sk
Ak to myslíte s Galaxy Flip3 5G vážne, zaobstarajte si takéto puzdro

Celkovo je jasné, že Samsung veľa investuje do skladačiek a v tejto oblasti je momentálne neohrozeným kráľom. Konkurencia je len v podobe Motorola a Huawei, nie je tam Apple. Pokiaľ si trh na tieto typy telefónov zvykne, bude to pre Samsung obrovská konkurenčná výhoda. Nikto iný totiž v tejto oblasti nemá momentálne toľko skúseností ako práve Samsung.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Ohyb na displeji je ledva pozorovateľný

Napr. sa to prejavuje v tom, že skladačky v roku 2021 dokázal vytvoriť tak, že už odolávajú aj vode. Galaxy Flip3 5G vám tak pokojne môže zmoknúť a nezľakne sa ani krátkodobého ponorenia do vody.

  • Galaxy Flip3 5GZdroj: TOUCHIT.sk
  • Galaxy Flip3 5GZdroj: TOUCHIT.sk
  • Galaxy Flip3 5GZdroj: TOUCHIT.sk

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.