O pripravovanej novinke sme počuli už množstvo informácií. 

Okrem dizajnu, ktorý sa bude niesť v duchu série Galaxy Note, sme sa dozvedeli aj niektoré základné informácie o výbave fotoaparátov. Tá bude údajne obsahovať 108 Mpx senzor s podporou 12-bitového HDR. Keďže Galaxy S22 Ultra bude mať vo svojej výbave aj dotykové pero S Pen, najnovšie správy sa venujú práve jemu.

Jedným z dôležitých parametrov pri dotykovom pere je jeho odozva. Pokým pri predchádzajúcej verzii bola odozva 9 milisekúnd, novinka by ju mala znížiť až na hodnotu 2,8 milisekundy.

Zlepšenie dotykovej odozvy o viac ako dve tretiny by malo používateľom pera S Pen priniesť plynulejšie a prirodzenejšie písanie, takže toto je ďalší dôvod, prečo si vybrať najnovší model Galaxy s dotykovým perom S Pen.

Samsung Galaxy Note20Zdroj: GadgetMatch
Galaxy Note20 Ultra

Pero S Pen

Pero S Pen s 9 ms latenciou je súčasťou modelov Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra a Galaxy S21 Ultra. Čo je však zaujímavé, tak Galaxy Z Fold 3 má vo svojej výbave iný stylus, ibaže o jeho odozve nie sú známe žiadne detaily. Tento parameter nie je pritom uvedený ani pri drahšom modeli S Pen Pro.

Tento rok by sme sa mali v súvislosti s dotykovým perom S Pen dočkať aj ďalších vylepšení, úprav a optimalizácií na strane softvéru. Očakávame, že súčasťou modelu Galaxy S22 Ultra bude aj vyhradený slot pre dotykové pero S Pen.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.