Technológia sa údajne použije pri hlavnom objektíve.

Nová informácia je opäť zameraná na fotoaparáty pripravovaného Samsungu Galaxy S22 Ultra. Tento vlajkový model bude vybavený objektívom SuperClear. Ten sa využije pri hlavnom 108 Mpx fotoaparáte. Údajne ide o vlastnú technológiu kórejského výrobcu, pričom ďalšie informácie zostávajú zahalené rúškom tajomstva. Samotný názov pritom prezrádza viac, ako sa môže na prvý pohľad zdať. 

Nový objektív by mal teda zabezpečiť super čistý obraz, čo bude dosiahnuté znížením odleskov a odrazov, čím bude senzoru umožnené zachytiť ešte viac detailov. S veľkou pravdepodobnosťou ide o technológiu podobnú povrchovej úprave objektívu Zeiss T*, ktorú používajú viacerí výrobcovia

Samsung Galaxy S22 UltraZdroj: GSMArena
Samsung Galaxy S22 Ultra

Zverejnený obrázok dokonca potvrdzuje aj farebné verzie modelu Galaxy S22 Ultra – čiernu, bielu, zelenú a bordovú, ako aj parametre fotoaparátu.

Portál AndroidAuthority ešte koncom decembra zverejnil správu, v ktorej tvrdí, že model Galaxy S22 Ultra získa pre svoj 108 Mpx fotoaparát aj funkciu na zvýšenie detailov. Nový režim údajne umožní zachytiť ešte viac detailov a predpokladá sa, že funkcia bude k dispozícii len v plnom 108 Mpx rozlíšení.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.