Samsung sa pripravuje na vydanie poslednej 9. beta verzie, finálna verzia je tu čo nevidieť. 

Kórejská spoločnosť sa pripravuje na vydanie stabilnej verzie systému Android 14 spolu s používateľským rozhraním One UI 6. Po dlhých týždňoch testovania a ôsmich beta verziách, sa teraz Samsung pripravuje na vydanie poslednej beta verzie, ktorá odstraňuje chyby z predchádzajúcich vydaní. Očakávajú sa samozrejme aj viaceré novinky, pričom najviditeľnejšou bude nová ponuka rýchlych nastavení v štýle čistého Androidu.

Snímka obrazovky rozhrania Samsung Galaxy One UI 6.0Zdroj: Samsung
Snímka obrazovky rozhrania Samsung Galaxy One UI 6.0

Android 14 bol oficiálne vydaný 4. októbra počas predstavenia telefónov série Pixel 8 a hodiniek Pixel Watch 2. Pred týmto vydaním veľa výrobcov Android zariadení takisto spustilo vlastné beta programy, ktoré majú za úlohu priniesť najnovší Android do množstva zariadení v čo najkratšom čase. V tomto kolotoči však okrem Samsungu začína čoraz viac vyčnievať aj nová nadstavba HyperOS od Xiaomi, ktorá má postupne nahradiť MIUI. Spoločnosť ju s uvedením série Xiaomi 14 sprístupní spočiatku iba v Číne, avšak v priebehu budúceho roka sa dostane aj na ďalšie trhy.

Samsung už vydal množstvo beta verzií na odstránenie problémov a optimalizáciu softvéru, avšak portál Sammyfans teraz informoval, že moderátor komunity spoločnosti Samsung očakáva, že finálna deviata verzia používateľského rozhrania One UI 6 Beta bude vydaná už tento týždeň. Nie je pritom žiadnym prekvapením, že bude dostupná práve pre vlajkovú sériu Galaxy S23.

Moderátor komunity zdôraznil, že tím robí dôkladnú záverečnú kontrolu chýb, ktoré sa nachádzali v predchádzajúcich verziách. Je však možné, že pokiaľ bude objavená nejaká závažná chyba, tak vydanie stabilnej verzie One UI 6 pre telefóny Galaxy S23 by sa mohlo oddialiť. Je pritom celkom pochopiteľné, že Samsung na vydaní finálnej verzie One UI 6 intenzívne pracuje, aby opäť potvrdil, že po spoločnosti Google patrí medzi najrýchlejšie aktualizujúcich výrobcov Android zariadení.

Hoci Samsung ešte neoznámil dátum vydania stabilnej verzie One UI 6, predpokladá sa, že sa tak stane už budúci týždeň. Novú verziu systému by mali ako prví obdržať majitelia telefónov Galaxy S23, ktorí sú zaregistrovaní v beta programe. Po nich už budú nasledovať ostatní používatelia, ktorých telefóny nový Android 14 obdržia na základe štandardných aktualizačných plánov spoločnosti Samsung.

Zdroj: Sammyfans

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.