Xiaomi pripravuje veľkú udalosť spojenú s predstavením vlajkových lodí aj nového systému.

Informácie o tom, kedy čínska spoločnosť Xiaomi predstaví vlajkovú sériu smartfónov pre rok 2024, boli pomerne zmiešané. Všetky sa ale zhodli na tom, že sa nový modelový rad prémiových zariadení predstaví už v októbri, pričom pôjde o výrazne skoršie predstavenie ako v minulosti. Výrobca si totiž zvyčajne pre predstavenie vlajkovej série smartfónov v Číne vyberal dátumy v decembri.

Teraz je už však všetko potvrdené, na internete sú totiž zverejnené oficiálne plagáty, ktoré fanúšikov lákajú na oficiálne predstavenie modelového radu Xiaomi 14 pre čínsky trh. Aby však toho nebolo málo, okrem smartfónov sa predstaví aj nový systém, HyperOS.

Séria Xiaomi 14 sa predstaví 26. októbra

Dátum 26. október 2024 bude významný nielen pre spoločnosť Xiaomi, ale aj pre jej fanúšikov. Modelový rad Xiaomi 14 sa pritom prvý raz odhalí v Číne a očakáva sa, že prinesie viaceré, aj hardvérové, zmeny. Už dnes nie je pochýb o tom, že modely ponúknu fotoaparát od spoločnosti Leica, pričom má ísť o ešte lepší fotoaparát ako to bolo v prípade predchádzajúcich vlajkových lodí.

Xiaomi 14 launch plagátZdroj: x.com
Teaser k predstaveniu série Xiaomi 14

Modelový rad Xiaomi 14 by mal prísť zatiaľ v zložení dvoch smartfónov, teda ukázať by sa mal základný a Pro model. Novinky tak prídu len dva dni po tom, čo Qualcomm predstaví vrcholný čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý by sa rovnako mal nachádzať vo výbave týchto smartfónov. Tu však ale veľké novinky nekončia.

Blíži sa príchod HyperOS

Systém HyperOS prišiel medzi fanúšikov spoločnosti ako blesk z jasného neba. Nikto nečakal, že Xiaomi príde s vlastným operačným systémom tak rýchlo, no predsa je tu a bude sa nachádzať aj v modeloch zo série Xiaomi 14. HyperOS má pritom nahradiť dlhoročne vyvíjanú nadstavbu MIUI, ktorá bola prvotným produktom čínskej spoločnosti.

Zdá sa však, že práve Xiaomi, ktoré je majstrom únikov zatiaľ nepredstavených produktov, dokázalo utajiť dlhoročný vývoj a prípravu systému HyperOS. Nedávno na internet však unikli aj rôzne snímky obrazovky, ktoré poodhalili, ako bude nadstavba vyzerať. Ak by vás zaujímalo, ako teda bude náhrada za MIUI vyzerať, môžete sa na to pozrieť v našom predchádzajúcom článku.

Séria Xiaomi 14 s nadstavbou HyperOS zavíta na trh už 26. októbra o 13.00 nášho času. Predstavenie sa bude vysielať na rôznych platformách, pričom určite pôjde o YouTube, Weibo či ďalšie platformy. Ak by ste sa však naň chceli pozrieť, tak vás zrejme sklameme. S najväčšou pravdepodobnosťou celé predstavenie prebehne v čínštine.

Zdroj: xiaomiadictos.com, X (@atytse), X (@tech_mukul)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.