Začiatok týždňa nepriniesol príliš dobré správy.

Vlajková séria Galaxy S pozostáva z tradičných zástupcov, ktorých pred pár rokmi doplnil model Ultra ako náhrada za zrušenie série Galaxy Note. Začiatkom tohto týždňa sa však objavila správa, ktorá tvrdila, že jeden z pripravovaných modelov série Galaxy S25 bude zrušený. Išlo o model Galaxy S25+, ktorý sa stal predmetom podobných špekulácií už aj v minulosti.

Celkovo sa uvažovalo nad tým, či má vôbec pre Samsung zmysel vydávať model PLUS, keďže jeho predaje boli z tria Galaxy S modelov najslabšie, hoci Galaxy S24+ toto tvrdenie úspešne vyvracia. Krátko po rozšírení tejto správy sa objavila nová informácia, ktorá tvrdí, že Samsung nemá v pláne vyradiť model Galaxy S25+ zo svoje ponuky.

Samsung Galaxy S24 a S24+Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24+ sa teší značnej popularite

Samsung už pri sérii Galaxy S20 zaradil do jej ponuky tri modely obsahujúce verzie Galaxy S, Galaxy S+ a Galaxy S Ultra. Ak by bol model Galaxy S25+ predsa len zrušený, čo sa zatiaľ nepotvrdilo, tak by to znamenalo výrazné oslabenie ponuky tejto série, keďže by medzi základným modelom a modelom Ultra vznikla obrovská medzera. Nedávno sa síce objavila správa o zásadnej zmene dizajnu Galaxy S25 Ultra, avšak ani tá by nedokázala zmierniť obrovský rozdiel v rozmeroch medzi základným Galaxy S25 a týmto modelom.

Rodina telefónov Galaxy S24Zdroj: TOUCHIT.sk
Séria Galaxy S24

Zdrojom zmätočnej správy o nevydaní Galaxy S25+ bol nemenovaný portál, ktorý vychádzal z IMEI databázy, v ktorej sa tento model jednoducho nenachádzal. To však nie je dôvod na to, aby sa tento model označil za vyradený a v budúcnosti sa nedostal na trh. Galaxy S25+ sa síce v tejto databáze skutočne nenachádza, ale to je všetko. Portál GalaxyClub ako spoľahlivý zdroj naopak tvrdí, že Galaxy S25+ je skutočne na ceste.

Zdroj tejto správy dodáva, že Galaxy S25+ je vo vývoji a ponesie modelové číslo SM-S936, ktoré spadá do série modelov Galaxy S25 s číslom SM-S931 a Galaxy S25 Ultra s číslom SM-S938. Doteraz nie je jasné, prečo sa modely Galaxy S25 a S25 Ultra nachádzajú v spomínanej IMEI databáze a Galax S25+ nie. To však nemení nič na tom, že tento model sa dočká svojho uvedenia už niekedy začiatkom budúceho roka.

Zdroj: 9to5google, GalaxyClub

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.