Naznačuje to spoľahlivý zdroj.

Séria Galaxy S25 je od svojho predstavenia vzdialená približne pol roka, čo poskytuje dostatočne veľký priestor na overené informácie, ale aj špekulácie, ktoré každým dňom výrazne menia pohľad na tieto pripravované telefóny. Aj keď sa v týchto dňoch rieši, či séria Galaxy S25 bude využívať Snapdragon alebo Exynos, tak nová správa môže vyvolať podobné pocity, ako keď Samsung oficiálne oznámil koniec série Galaxy Note. Nová správa totižto tvrdí, že ďalší model Galaxy Ultra už nebude mať charakteristický hranatý dizajn, ktorý nielenže ponúka množstvo výhod pri používaní, ale tieto telefóny sú aj vďaka nemu veľmi ľahko odlíšiteľné od konkurencie.

Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S4 Ultra
Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra s jeho charakteristickým hranatým dizajnom

Spoľahlivý leaker IceUniverse teraz prichádza s pomerne znepokojujúcou správou, v ktorej tvrdí, že Samsung pri modeli Galaxy S25 Ultra upustí od hranatého dizajnu, čím sa tento model priblíži k neslávne známemu Galaxy Note7. To však so sebou prinesie okrem zaoblenejšieho dizajnu aj jednu nespornú výhodu, ktorou je menšia celková hrúbka zariadenia na úrovni iba 8,4 mm.

Zároveň to bude pre tento telefón znamenať, že sa stane najtenším Galaxy Ultra od predstavenia modelu Galaxy Note20 Ultra s hrúbkou 8,1 mm (bez fotoaparátov). Pre porovnanie, napríklad aktuálny Galaxy S24 Ultra má hrúbku 8,6 mm, avšak jeho predchodca až 8,9 mm.

Zdroj: Weibo

Samsung Galaxy Note7 v strede, Galaxy S8 naľavo, Galaxy S8+ napravo

Ak sa však potvrdia tieto fámy, tak budúce modely Galaxy S Ultra sa ešte viac začlenia medzi bežné modely série Galaxy S, čo z nich spraví pomerne nudné telefóny s dotykovým perom S Pen. Leaker na druhej strane potvrdil staršie fámy o zaoblenejšom dizajne, čo zároveň naznačuje, že ostré hrany rámu z najväčších a najvybavenejších telefónov spoločnosti Samsung sa čoskoro skutočne stanú minulosťou.

Zostáva už iba dúfať, že Samsung sa nevráti aj k zakriveným displejom. To by bol už gól do vlastnej bránky.

Zdroj: IceUniverse

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.