Samsung pripravuje niekoľko zaujímavých zmien.

Samsung iba pred pár dňami odštartoval ďalší maratón aktudalizácií, ktoré majú do podporovaných smartfónov priniesť rozhranie One UI 6.1.1. Hoci séria Galaxy S24 už aj na Slovensku dostáva novú aktualizáciu One UI 6.1 a nie One UI 6.1.1, tak Samsung stojí pred ešte väčšou výzvou, ktorou je aktualizácia na One UI 7.0, ktorá by mala do prvých zariadení prísť niekedy vo štvrtom kvartáli tohto roka. Po sérii aktualizácií sa bude Samsung už sústrediť na predstavenie série Galaxy S25, ktorá by mala byť predstavená niekedy začiatkom roka 2025. Hoci o dizajne základných modelov série Galaxy S25 nie je známych veľa informácií, tak o modeli Galaxy S25 Ultra sa tradične hovorí o niečo viac

Prvé zmienky o novom dizajne Galaxy S25 Ultra sa objavili ešte koncom júna, avšak časom ich doplnilo niekoľko ďalších zaručených informácií, ktoré dizajnové zmeny potvrdili. K týmto informáciám sa teraz pripája séria štyroch obrázkov, ktoré všetky doterajšie fámy potvrdili. Na rozdiel od Galaxy S24 Ultra, ktorý mal zaoblené strany, Galaxy S25 Ultra má všetky štyri strany ploché, podobne ako Pixel 9 alebo iPhone. Galaxy S25 Ultra bude oproti svojmu predchodcovi ľahší (219 gramov) a menší (162,8 × 77,6 × 8,2mm).

Model Galaxy S25 Ultra bude vybavený 50 Mpx ultrawide fotoaparátom so senzorom ISOCELL JN3. Hlavný fotoaparát bude využívať 200 Mpx senzor H2, a teleobjektívy budú využívať 10 Mpx senzor IMX754 s 3× zoomom a 50 Mpx senzor IMX584 s 5× zoomom. Kapacita batérie bude v prípade najvybavenejšieho modelu série Galaxy S25 5000 mAh, pričom nebude chýbať podpora 45 W nabíjania, alebo dokonca satelitná konektivita. V oblasti nabíjania sa však neudejú žiadne medzigeneračné zmeny.

V oblasti výkonu sa pri Galaxy S25 Ultra spomína iba jedna (jasná) voľba, ktorou je Snapdragon 8 Gen 4. To znamená, že čipová sada Exynos sa sérii Galaxy S25 pravdepodobne vyhne oblúkom. Hoci sa teraz v certifikačných databázach objavili aj modely Galaxy S25 s čipsetom Exynos, predpokladá sa, že išlo len o testovacie zariadenia. Exynos sa pravdepodobne nebude používať v budúcoročnej vlajkovej sérii Galaxy S25, ale až pri skladateľných modeloch Galaxy Z Fold7 a Z Flip7.

Dátum predstavenia

Séria Galaxy S25, vrátane modelu Galaxy S25 Ultra, by mala byť predstavená v týždni od 13. do 17. januára 2025, čo je krátko po skončení jednej z najväčších technologických výstav na svete, CES 2025.

Zdroj: AndroidHeadline, Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.