Stále však budete mať podporu pre svoj telefón.

Akurát podľa webu Droid-Life to bude s frekvenciou 4× ročne, namiesto pôvodných mesačných aktualizácií. Je to ale niečo, s čím sme sa stretli aj pri minulých vlajkových lodiach Samsung Galaxy. Výrobca ako jeden z mála ponúka prémiovú podporu.

Štandardne totiž výrobca podporuje tri roky pravidelných aktualizácií s mesačným intervalom. To ste si už asi všimli a nie len na sérii S ale aj na sérii Note. Štvrtý rok budú smartfóny dostávať bezpečnostné či prípadne iné aktualizácie len 4× do roka. To je síce menej ako 12 aktualizácií, no je to stále viac ako v prípade iných značiek. Tie spravidla po dvoch rokoch na telefón zanevrú a ak ešte dostanú nejakú aktualizáciu, je to skôr veľké prekvapenie, než nepísaný štandard.

Aktuálne sa toto bude týkať telefónov Galaxy S9 a S9+. Rovnakým systémom budú nasledovať smartfóny Galaxy S10 a ďalšie, no tie majú logicky ešte čas, pokým ukončia svoj trojročný aktualizačný cyklus s mesačnými opravami systému. Tí z vás, ktorí máte spomínané S9tky, nezľaknite sa neskoršej dostupnosti aktualizačných balíkov.

Zdroj: Droid-Life

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G vs. Galaxy S20+: Ktorý sa oplatí viac?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.