Samsung ukázal nový tablet Galaxy Tab Active4 Pro. Poradí si aj s náročným terénom a má zabezpečenie na platforme Samsung Knox. Galaxy Tab Active4 Pro sa bude na Slovensku predávať prostredníctvom B2B obchodných partnerov od polovice septembra.

Odolný a pritom ľahký

Napriek odolnosti je prekvapivo tenký a ľahký, jeho hrúbka je len 10,2 mm a hmotnosť 674 gramov. Ľahko sa tak dá prenášať. Displej je chránený odolným sklom Corning Gorilla Glass 5. Galaxy Tab Active4 Pro zvládne pád z metrovej výšky, s ochranným krytom zo základného balenia aj z výšky 1,2 m. Tablet má aj integrované dotykové pero S Pen s certifikátom IP68. Nebojí sa vysokej nadmorskej výšky, extrémnych teplôt, vibrácií a ani vlhkosti.

Galaxy Tab Active4 Pro
Galaxy Tab Active4 Pro

Využijete ho kdekoľvek

Galaxy Tab Active4 Pro sa vyznačuje j niekoľkými špeciálnymi funkciami ako sú programovateľné tlačidlá. Pomocou nich máte napr. rýchly prístup k najčastejšie používaným aplikáciám a dátam. Výhodou je aj výnimočná citlivosť displeja, ktorý reaguje aj na dotyk v rukaviciach – v terénnych podmienkach tak môžete dobre ovládať tablet.

V hlučnom teréne je často problém počuť zvuk z reproduktorov. Galaxy Tab Active4 Pro to rieši výrazným zvýšením maximálnej hlasitosti a počuť budete aj na hlučnej stavbe alebo napríklad v nemocničnom oddelení v plnej prevádzke.

Tablet sa vyznačuje kompatibilitou s najrôznejším príslušenstvom od Samsungu aj od ďalších výrobcov. K dispozícii sú napríklad ergonomické kryty a puzdrá s remienkami či stojanmi, dobíjacie kolísky, kryty s klávesnicami alebo čítačky čiarových kódov.

Aj pre podnikanie

Používateľské rozhranie One UI je možné prispôsobiť vlastným potrebám a 8-jadrový procesor zvláda aj najnáročnejšie úlohy. Ak by interný úložný priestor nestačil, je možné ho rozšíriť pomocou microSD karty.

O komunikáciu sa stará Sub6 5G a Wi-Fi 6, nechýba ani podpora špeciálnych štandardov CBRS alebo Citizens Broadband Radio Service pre privátne firemné siete. Samozrejmosťou je NFC port a mobilná zabezpečovacia platforma Knox Platform pre POS (Point of Sale). Galaxy Tab Active4 Pro tak môže slúžiť ako pokladňa alebo sklad pre citlivé dáta, môžete sa spoľahnúť na bezpečnosť. Vďaka funkcii Knox Capture môže tablet slúžiť ako bezpečná čítačka čiarových kódov pre inventúry a skladové hospodárstvo v reálnom čase.

Batéria tabletu je vymeniteľná a okrem toho umožňuje rýchlodobíjanie pomocou technológie POGO. Využiť sa dá aj režim No Battery, v ktorom sa dá prístroj používať napríklad v obchode alebo vo vozidle úplne bez batérie. Tým sa predlžuje aj jej celková životnosť, je to výhodné aj v prostredí s vysokou teplotou.

Galaxy Tab Active4 Pro sa dá ľahko pripojiť k externému monitoru pomocou služby Samsung DeX, prípadne používať v režime Standalone s emulátorom počítačového prostredia priamo na displeji.

Špičkové zabezpečenie v reálnom čase

Samsung vybavil svoj odolný tablet integrovanou bezpečnostnou platformou Knox Suite. Ten chráni tablet na hardvérovej aj softvérovej úrovni v reálnom čase pred rôznymi hrozbami.

V úzkej spolupráci s vývojármi operačného systému Android myslí aj na budúcnosť a ponúka dlhodobú ochranu, okrem iného aj vďaka zdieľaniu informácií o aktuálnych hrozbách a škodlivých programoch. Počas piatich rokov máte k dispozícii bezpečnostné aktualizácie a tri veľké aktualizácie operačného systému.

Zdroje: vlastné, Samsung

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.