Nové úniky prezrádzajú významnú zmenu pre nadchádzajúcu udalosť, na ktorej budú predstavené viaceré očakávané novinky.

Spoločnosť Samsung každý rok usporadúva dve veľké konferencie Unpacked, na ktorých uvádza vlajkové smartfóny, slúchadlá a inteligentné hodinky, prípadne tablety. Pokým začiatok roka patrí smartfónom série Galaxy S, tak druhá polovica roka je vyhradená pre skladacie zariadenia Galaxy Z a nositeľnú elektroniku, vrátane inteligentných hodiniek série Galaxy Watch6 a tabletov série Galaxy Tab S9. Práve pre druhú udalosť tohto roka sa pripravuje jedna zaujímavá zmena.

Na priebeh udalosti Unpacked má samozrejme vplyv aj miesto konania, pričom je vysoko pravdepodobné, že nadchádzajúci event sa bude konať v domovskej krajine spoločnosti Samsung, čiže v Južnej Kórei. To znamená, že v lete by mali byť v meste Busan predstavené skladacie telefóny Galaxy Z Fold5 a Z Flip5. Okrem zmeny miesta konania udalosti sa môžeme dokonca dočkať aj skoršieho (júlového) uvedenia týchto skladacích telefónov a príslušenstva. 

Samsung Galaxy Unpacked
Samsung Galaxy Unpacked

Aj preto je možné, že práve kvôli skoršiemu uvedeniu týchto telefónov si Samsung pripravuje “domácu pôdu“, čo bude pravdepodobne aj jednoduchšie. Hoci sa zdá, že kórejská udalosť je takmer istá, tak v hre je stále aj New York, ktorý môže ešte zamiešať kartami. Samsung počas rokov vystriedal viacero miest v Európe, vrátane Španielska alebo Veľkej Británie, pričom sa nezabudlo ani na USA. Dokonca tradičným miestom uvádzania skladacích telefónov série Galaxy Z sa stal New York.

Nová správa z prostredia spoločnosti však naznačuje, že Samsung sa stále rozhoduje medzi kórejským Busanom a New Yorkom, ako miestom uvedenia novej generácie skladacích telefónov. Aj keď to nie je spoločnosťou ešte potvrdené, tak misky váh sa viac prikláňajú práve k prístavnému mestu Busan. Samsung chce údajne podporiť a spropagovať svetovú výstavu Busan 2030. To zároveň naznačuje program, ktorý bude špeciálne pripravený pre túto udalosť. Dokonca nie je vylúčené uvedenie zariadení s tematikou svetovej výstavy.

Aj napriek tomu, že sa objavili aj ďalšie správy o možnom konaní dvoch súbežných udalostí Unpacked v New Yorku a Busane, tak pri dnešných ekonomických pomeroch je tento scenár veľmi málo pravdepodobný. Aj tak sa však zdá, že Samsung sa pripravuje na niečo špeciálne.

Busan Južná KóreaZdroj: NewsWeek
Busan Južná Kórea

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.