Predchádzajúce dve generácie tohto tabletu sa museli spoliehať na displej iného typu.

Tablet Samsung Galaxy Tab S9 sa v oblasti displejov možno bude celkom zásadne líšiť od predchádzajúcich dvoch generácií. Zatiaľ čo u Galaxy Tab S7 a S8 mal základný model len LCD displej, u nadchádzajúcej generácie by ho mal nahradiť OLED panel.

Tvrdí to na Twitteri generálny riaditeľ spoločnosti Display Supply Chain Consultants Ross Young, podľa ktorého Samsung Galaxy Tab S9 bude mať 11-palcový displej typu OLED. Takýto panel mal naposledy Galaxy Tab S6 v roku 2019, avšak v jeho prípade šlo o jediné zariadenie a nie o rodinu dvoch či troch tabletov ako u Galaxy Tab S7 a S8 (existoval síce Galaxy Tab S6 Lite, ale ten prišiel na trh až o vyše pol roka pozdejšie).

Tablety Galaxy Tab S7 aj S8 mali LCD panely s vysokým rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou a nešlo teda o žiadne podradné zobrazovacie jednotky. V porovnaní s panelmi AMOLED, ktoré mali napríklad S7 Plus a S8 Plus i Ultra, však hlavne v podaní farieb zaostávali.

Ďalšia fáma hovorí o tom, že základný model Galxy Tab S9 bude mať aj podporu 5G konektivity, čo bola u predchádzajúcej generácie opäť funkcia vyhradená až pre vyšší model S8 Plus. Spomína sa tiež odolnosť voči prachu a vode v zmysle štandardu IP67 alebo IP68, ako aj čip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, ktorý nájdeme aj v rade telefónov Galaxy S23.

Ďalšie špecifikácie základného tabletu Galaxy S9 by mali zostať nezmenené. Ide hlavne o rozlíšenie 2560 x 1600 bodov, 8 alebo 12 GB pamäte RAM či štvoricu reproduktorov. Chýbať nebude, samozrejme, ani podpora pera S Pen.

Zdroje: Twitter.com, AndroidCentral.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.