Integrované dotykové pero sa údajne dostane aj do novej generácie série Galaxy Z Fold.

Samsung síce v roku 2021 pridal pre model Galaxy Z Fold3 podporu dotykového pera, avšak jeho integrácia do tela zariadenia ešte chýbala. V konečnom dôsledku boli používatelia nútení si dokúpiť ochranné puzdro, ktoré toto pero umožnilo uschovať. Rovnaká stratégia sa použila aj v prípade modelu Galaxy S21 Ultra

Neskôr sa však ukázalo, že toto riešenie nie je príliš praktické, pretože puzdro bolo kvôli peru S Pen príliš veľké a displeju neposkytovalo dostatočnú ochranu. V konečnom dôsledku puzdro bolo aj pomerne drahé, takže sa celé zariadenie jeho kúpou predražilo. To sa však Samsung údajne snaží pri novej generácii Galaxy Z Fold4 vyriešiť integráciou dotykového pera priamo do tela zariadenia.

V prípade Galaxy S21 je súčasťou dodávky dotykové pero a dodatočný nákup obalu odporúčame

Portál XDA-Developers ďalej informuje, že zariadenie bude vybavené 7,56-palcovým ohybným displejom a 6,19-palcovým vonkajším displejom. Na základe týchto parametrov sa dá usúdiť, že aj model Z Fold4 bude mať so svojim predchodcom identické rozmery, takže integrácia dotykového pera bude vskutku pôsobivá. Na druhej strane sa predpokladá, že aj dotykové pero bude pre umiestnenie do tohto typu zariadenia ešte viac prispôsobené, čiže bude menšie.

Na základe doterajších snáh spoločnosti Samsung o integráciu dotykového pera S Pen sa zdá, že séria Galaxy Note je definitívne mŕtva.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.