V tomto skladacom telefóne by chceli vidieť viacerí používatelia pero S Pen.

Zdá sa však, že Samsung má na túto rozšírenú možnosť jeho uskladnenia celkom iný názor. Už modely Galaxy Z Fold3 a Fold4 podporovali písanie perom S Pen, avšak neobsahovali slot na jeho prenášanie. Trochu nádeje priniesli správy z januára, ktoré sa pohrávali s myšlienkou, že slot na dotykové pero sa nakoniec do Galaxy Z Fold5 dostane. Nová správa z portálu Android Authority však tvrdí niečo iné.

Samsung sa podľa dostupných informácií rozhodol nepridať slot na pero S Pen do pripravovanej skladačky Galaxy Z Fold5. Zdroj však potvrdil, že Samsung sa s jeho použitím skutočne zaoberal, avšak na poslednú chvíľu sa rozhodol slot do zariadenia nepridať. Praktický slot na pero S Pen musel dať prednosť dizajnu, pretože by vo vnútri zariadenia zaberal príliš veľa miesta. Okrem toho by mal aj negatívny vplyv na celkovú hrúbku zariadenia.

Samsung Galaxy Z Fold4Zdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Galaxy Z Fold4

Iné fámy naznačili, že Samsung mohol Galaxy Z Fold5 vybaviť tenším perom S Pen, avšak to by malo vraj negatívny vplyv na používateľský zážitok z písania. Nie je však vylúčené, že Samsung skutočne na takom pere pracuje. Je tak možné, že iba by nebolo pripravené včas.

K odstráneniu slotu na pero S Pen v značnej miere prispel aj nový pánt, ktorý bude v Galaxy Z Fold5 opäť vylepšený. Pero S Pen by však malo negatívny vplyv aj na menšiu batériu a znamenalo by aj ďalšie obmedzenia.

Pokiaľ však stále chcete smartfón so slotom na pero S Pen, siahnite po najnovšom modeli Galaxy S23 Ultra.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.